Lightschaps Litore Squilla "DAIKI"

 

Född:     2016-04-11

Reg nr:  SE29634/2016

Färg: Svart med vita tecken

HD: Ej röntgad

ED: Ej röntgad

Ögon: Ej ögonlyst

Stamtavla: https://hundar.skk.se/hunddata/Hund_Stamtavla.aspx?hundid=3136738

 

Daiki´s kullar:

  • Ännu ingen kull.

Daiki´s löp:

  • 2017-11-05
  • 2018-09

Blogginlägg om Daiki.

Daikis nya kompis

Vi är hundvakt åt LS Dobby så Daiki har fått en ny hundkompis idag. 
0 Kommentarer

Snömonster och dygn 24

Äntligen har snön kommit till Skåne. Dagens morgonpromenad var full av glädje och skuttande hundar. Jag bjuder på bildkavalkad och mycket mera.

Det var med stor glädje som 6 stycken morgonpigga Schappar följde med mig ut på "stora ängen" för en morgonpromenad (Heidieh är på kollo). Snön var djup, nådde mig halvvägs upp på vaderna, så de fick skutta ordentligt för att ta sig fram. Det bästa är att det inte är kramsnö vilket gör att snön inte fastnade som snöbollar i pälsen. Vi kunde roa oss en bra stund där ute i det stilla snöfallet. Som jag njuter utav att vi äntligen har fått den efterlängtade snön och kylan. Jag och hundarna skulle kunna vara ute i all evighet.

Stod i valet och kvalet om jag skulle ta min mobilkamera eller systemkamera med mig ut. Valet föll på mobilkameran då det fortfarande snöar och mobilen är vattentät, vilket systemkameran inte är. Bilderna blir bra med mobilkameran men bra mycket bättre med systemkameran. I dag lär jag inte hinna ta en fotostund då jag måste förbereda så mycket jag kan inför kvällens efterlängtade föreläsning, men kanske i morgon när jag och Stella har varit på ultraljud. Har jag stor tur skiner solen och då ska jag ta en låååång fotostund.

Stella, dygn 24.

Som Klinga kämpar för att få igång sin allra bästa vän till lek. Det verkar som om det är helt omöjligt att lyckas nu. Stella stannar upp när Klinga är på henne och fortsätter sen lugnt lunka framåt när Klinga gett upp. Precis som vi människor också ska lära oss göra när valparna är på och biter i oss. "Frys" och fortsätt vara aktiv när valpen ger upp = gör ett riktigt hundgöra.

Valpfoster 30 dygn
Valpfoster 30 dygn

Vad händer i magen?

Dygn 24: Framtassarnas tår börjar separeras. Det taktila sinnet (känselsinnet) bildas. Läppfollikar bildas och bröstbenet börjar färdigställas. Ögonlock bildas. Fostret är ca 2 cm stort.     I...................I på min datorskärm :-)

 

Med andra ord är det mycket som händer i magen denna torsdag. Nu är Stellas dräktighet inne i en väldigt känslig period. Stress, sjukdom mm kan påverka fostrens utveckling negativt, därför är det väldigt lugnt och rofyllt i vårt hem för tillfället.

På denna bild ser du hur valparna nu ligger som ett litet pärlhalsband i livmodern. Du ser också hur livmodern blir större och större efter hand so valparna växer.


Svampbox Ostronskivling dygn 12.

Svamparna växer så det knakar. Då jag inte vill ha för stora i min matlagning kommer jag att skörda på lördag. Alltså kommer jag servera en middag med Ostronskivling som tillbehör. Förpackningen tejpas igen, vilar ett par dagar och sen öppnar jag upp på nytt ställe för ny odling.

Avslutningsvis kan jag nu meddela att Lady och Daiki nu har blivit otroligt bra vänner. De leker så fint tillsammans och har nu full kontroll på konversationen mellan varandra. Kan bara konstatera att jag gjorde rätt som lät de hållas.

Tiden går och det är dags att servera min halsflusssjuka son lite mellanmål, jag ska i duschen och lite annat småpyssel i hemmet. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz.

1 Kommentarer

Småskryt

Filmade Daiki igår när hon var på morgonrundan tillsammans med resten av flocken. På slutet av filmen ser hon lite obekväm ut, vilket någon inte tyckte var ok. Varför tycker jag det är ok?

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Varken Daiki eller Lady har gått valpkurs och där fått möjlighet att träna sig i hundspråket under den viktiga "lekläraperioden". De båda är lite av analfabeter i kommunikationen med andra artfränder. Varken Daiki eller Lady har några problem med att kommunicera med mina egna hundar, de har bara problem att förstå varandra och då kommer såna här situationer upp.

Lady kom hit för att hon behövde lära sig hundspråket och detta gör man allra bäst genom att leva i en fungerande hundflock där alla accepterar varandra. Matte har berättat att Lady var jättejobbig ute på promenader då hon hysteriskt skällde ut alla hundar hon såg. Efter ett par dagar i min hundflock fick hon följa med på en kurskväll och hunden sa inte ett ljud. Ett par dagar och Lady blev förändrad. Hon kunde utan problem acceptera andra hundar runt om sig. Min tanke var att träna en hel del med henne men nu hade vi oturen att hon började löpa direkt hon kom hit. En vecka till och sen ska hon i hårdträning.

Daiki är vår hund som bor på foder. Hon kom hit av samma anledning samt att hennes fodermatte skulle praktisera och dagarna blev för långa hemma i ensamhet. En bra anledning för oss att lära känna henne. Daikis fodermatte tycker att Daiki är väldigt osäker. Hon skäller på andra hundar, människor men framför allt barn tycker hon är väldigt läskigt.

 

Det var ganska jobbigt för henne att komma hit. Först fick hon träffa Stella och Chia och det gick väldigt bra. Resten av flocken kom hem efter en skogsdag med husse och då blev det ganska jobbigt för henne. Daiki har väldigt stora problem i kommunikationen med andra hundar, märkte jag direkt. Hon blev välkomnad men när Heidieh tyckte att hon stressade upp för mycket fick hon en tillsägelse av henne. Därefter är hon fullt accepterad av min egen hundflock. Även Lady har välkomnat henne men Daiki förstår inte vad det är Lady vill säga. Lady visar att hon vill leka men att det är hon som bestämmer leken, Daiki blir osäker då hon inte förstår. Daiki tyckte att Lady var väldigt läskig igår morse då filmen spelades in. I dag talar vi helt annat språk!

Filmen. Här ser vi hur Lady springer runt och försöker få igång Daiki. Lady har som sagt också kommunikationssvårigheter och har inte riktigt full koll på hur man bjuder in till en trevlig lek. Lady har fått ett enormt självförtroende under dessa dagarna och detta visar hon tydligt. Daiki kan inte läsa av Lady och blir väldigt osäker, Klinga och Stella springer dit för att medla och skilja Daiki och Lady åt. Det är just detta som jag finner så fascinerande!  Så, filmen är inte så läskig som några tyckte.

Igår kväll hade jag stadsträning i Eslöv för mina Eslövskurser. Jag tog Daiki med mig och jag hade inte den minsta aningen om hur det hela skulle gå. Skulle hon bli hysterisk när hon träffade alla de andra hundarna? Skulle hon bli rädd för människorna? Skulle hon skälla ut allt och alla?

Ja, det här jag kommer skryta. Vilken hund!!! Vi kom till mötesplatsen och Daiki var väldigt glad och positiv. Innan vi kom dit hade jag klickat in henne och "berättat" för henne att om man håller kontakt med mig så kan man känna sig trygg samt få bra belöning. Hon förstod detta och när någon hund var för påstridig i hälsningen med henne gick hon bara bakom mina ben. Helt perfekt! Hon hälsade gladeligen på alla hundarna. När vi gjorde en övning utförde hon den helt perfekt. Denna hunden älskade verkligen att vara på kursen. Svansen viftade och ögonen lyste. Jag blev så glad av att se hennes glädje. Kvällen avslutades med en liten stund av lek med LS Lily. De var så glada för varandra. Får nog träffas en dag och ta en tur i skogen. Fodermatte har berättat att Daiki är väldigt osäker på barn. Först fick Enzo, som går i åk 4, en liten utskällning men strax därefter fick han puss på puss, de tom tränade tillsammans en liten stund.

 

Ikväll står det åter stadsträning på kursschemat, denna gången kommer vi göra området kring Malmö central "osäker" :-) Kanske ser du oss...

Dräktig Stella, dygn 22 = vecka 4.

Stella, eller Prinsessan på ärten, tar livet med ro. Denna morgon smakade frukosten absolut inte bra. Hon luktade på sitt torrfoder, uppblandet med kattmjukmat, tog en tugga och gick sen därifrån. Nä, mat ville hon då inte ha! Morgonpromenaden gick i väldigt lugnt tempo, jag vågar nog påstå att Stella mår lite illa.

Jag kollade Stella lite extra igår kväll. Vulvan har kvar sin svullnad vilket är ett tecken på dräktighet. Spenarna har antagit en rosa färg och börjar bli lite upphöjda, vilket är ytterligare ett tecken.

 

Om ynka 3 dagar får vi klara besked, ultraljud kl 11. Som jag längtar!!!

Stella och mamma Heidieh vilar tillsammans med mig i tv-soffan.
Stella och mamma Heidieh vilar tillsammans med mig i tv-soffan.

Vad händer i magen?

Dag 22-23: Bröstbenet börjar bildas liksom frambenshandplattan.

Svampodling!

Jag har ju glömt att berätta att jag odlar svamp, ostronskivling! Jag fick tips av dottern om en svampbox från Saxtorp svamp och gjorde en beställning. Det tog inte många dagar till jag kunde hämta ut en liten låda.

 

Jag skar ett kryss och började vattna, helt enligt instruktionerna. Här kan du följa min ostronskivlingsodling.

Installationen.
Installationen.
Dygn 6
Dygn 6
Dygn 8
Dygn 8
Dygn 9 = idag.
Dygn 9 = idag.

Vet inte om jag tycker svampen är så god men det är otroligt häftigt att se den växa.

 

Nu väntar jobb. Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

0 Kommentarer