Lightschaps Heidieh

(H-kullen)

Född:  2009-05-28

Reg nr: S44794/2009

Färg: Blå/svart

HD: B

ED: 0

Ögon: UA vid ögonlysningar.

 

Dotter till Chia. En otroligt vänlig själ som älskar allt och alla. Tycker mycket om att vara med på vår hundskola och agera instruktörshund samt visa valpar och unghundar hur man uppför sig.

 

Älskar när det finns valpar i huset och tar så gärna hand om dem.

 

Vår fina undebara älskade Heidieh blev änglahund 2020-05-08. Så saknad i vår hundflock och hos oss. För alltid bevarad i vårt minne <3

 

Heidieh´s kullar:

  • Paeonia 2012
  • Helianthus 2013
  • Boogie 2014

Heidieh´s löp.

  • 2016-01-01
  • 2016-07-18
  • 2017-01-...
  • 2018-06-14

Blogginlägg som handlar om Heidieh.

Hundträning och hundgodis

Tiden räckte inte till för mer datorgöra under gårdagen då hela dagen gick åt till att julpynta hemmet. Men nu finns tiden så här kommer bl a filmerna från vår träning i fredags.

läs mer 0 Kommentarer

Träning ska vara med glädje.

Idag fyller vår lilla agilitystjärna, Heidieh, hela 7 år! Stjärna och stjärna haha. Tittar på filmen om och om igen och tårarna rinner av skratt varje gång. Snacka om att strunta i hur man gör på en agilitybana, bara man har roligt :-)

läs mer 0 Kommentarer

Mot Visby.

Ännu en gång lider helgen mot sitt slut. Ännu en morgon sitter jag ensam vid frukostbordet med mina ägg, mackor och kaffe. Idag har jag bara valparna som sällskap för resten av hundgänget är ute och kollar av sitt trädgårdsrevir. Vem har varit på våra 10 000 kvm under natten? Ingen aning och den informationen håller hundarna för sig själv.

 

Jag sitter här och smuttar på mitt kaffe och får en plötslig känsla, jag vill åka till Visby! Varför Visby? Ja, det kan man ju fråga sig. Det var en väldigt stark känsla som dök upp från ingenstans. Jag tittade ut genom det nyputsade köksfönstret och fick då denna märkliga längtan.

 

Tänk om man bodde i en kappsäck, bara packa om väskan och dra iväg mot okända äventyr. Det måste vara ett spännande liv, frågan är dock hur länge det livet hade varit så spännande, inte så värst länge tror jag. Ganska fort hade jag längtat tillbaka till tryggheten och skönt tak över huvudet.

 

Längtan efter ett besök i Visby får stanna kvar som en längtan. Kanske får vi rycket en dag när vi är valpfria och far över men det lär inte bli inom den närmaste tiden. Det står redan en hel del resor på vår agenda, fira dotterns 25-årsdag i Stockholm samt hennes bröllop i Fagersta i augusti.

läs mer 0 Kommentarer

En lycklig fredag.

Det är lördag igen och denna lördag sitter jag i min ensamhet och äter den sedvanliga frukosten bestående av ett par koppar kaffe, 2 nykokta ägg, 2 ost/skinkmackor. Samma visa varje morgon, men som sagt, denna morgon är annorlunda. Enda sällskap jag har är 6 morgontrötta schappar som slappar intill mina fötter. Inte mycket som sällskap, kan jag tycka.

 

"Gubben" D har åkt hemifrån tidigt denna lördagsmorgon. Han ska gå kurs i det nu så populära NoseWork, tillsammans med India. Jag brukar tycka det är jobbigt att åka hemifrån på helgerna men jag måste säga att jag är ganska avundsjuk på honom idag. Jag vill också gå denna kursen. Det är så himla spännande att se hur duktiga hundarna är med sina nosar.

 

Vad är Nosework? http://www.snwk.se/om-nose-work/

Vi valde att låta D gå då det är han som håller våra kurser i allt som har med nosen att göra (utom spår/sök/uppletande).

läs mer 0 Kommentarer

Morsgrisar är vi allihopa.

Man är nöjd och belåten så länge man får ligga hos mamma, antingen för att äta eller bara för att sova. Om mamma lämnar oss skriker vi i högan sky. Vi tycker så mycket om vår kära mamma.

läs mer 0 Kommentarer