Åldermannen Bonzo är för alltid bevarat i vårt minne.

 

Född 2002-03-28

Avliden: 2016-06-13 pga ålderdom.

Ras: Schäfer, Border Collie, Labrador.

Kastrerad

 

Denna man som är en av grundarna till vår hundskola. Denna underbara man som gjorde vädringshål i barnens kläder som liten och som vuxen blev den allra bästa tänkbara hund. Har varit medhjälpare vid de flesta av våra hundkurser, tränat och tävlat agility med dottern Sabina, tävlat Rallylydnad med husse mm. Han har hjälpt till att lära alla våra hundar hur man sköter sig i hundvärlden och den dagen han inte orkar finnas med oss längre kommer han vara otroligt saknad.


Blogginlägg som handlar om Bonzo.

En känslosam dag och inlägg.

Då har första natten passerat utan vårt hjärta Bonzo. Det har varit en väldigt lugn natt och jag har sovit riktigt gott, trodde jag aldrig skulle vara möjligt. Saknaden är stor men jag känner mig otroligt lättad, en märklig känsla.

läs mer 3 Kommentarer

En sorgens dag.

Vi människor är märkliga. Minsta lilla sak kan man oja och stånka över. Som det där med att fylla på vattenbehållaren till vår Tassimomaskin. När den blinkar rött "FYLL PÅ VATTEN" är det detsamma som om jorden håller på att gå under. Åhhhh näääää, åååååhhhh vad jobbigt!!!! Känner du igen det? Jag tänkte på detta nu på morgonen när det hände. Tog behållaren till kranen och sa till min kära svärmor... Hur svårt är det egentligen att fylla i vatten???  Varför måste man fasa för att den texten ska dyka upp på maskinen? Det finns väl värre saker att oja sig för...

läs mer 2 Kommentarer

En helg i både glädje och sorg.

Ett ordspråk som jag har hört många gånger sen jag var liten. Ett ordspråk jag då och då själv använder dock skulle jag vilja säga istället... Borta bra men hos hundarna bäst. Vår Stockholmshelg är nu tillända och vi är tillbaka i vardagen. En helg som kunde blivit helt underbar ifall jag inte var jag...

läs mer 3 Kommentarer

Hundhimlen går miste om en ny stjärna.

Tänkte inte så mycket på det som skulle hända idag under gårdagen, inte förrän jag ställde mig och startade igång grillen. Plötsligt släppte Bonzo aktiviteten och kom fram och tittade på mig med denna blicken, som jag lyckades fånga på bild. Jag tittade tillbaka och så stod vi en lång stund, tittade på varandra och kommunicerade.

 

Vad var det han ville berätta för mig?

Där fick jag bara en känsla om att jag fattat helt fel beslut. Bonzo ville säga att han faktiskt inte var redo att lämna jordelivet ännu. Jo, han har ont men han får värktabletter. Visst är han inte närvarande alla stunder men de stunderna han är hos oss finns. De stunder han inte är närvarande tror jag han lever i sin egen lilla värd, helt utan bekymmer.

 

Han hör mycket dåligt, endast ljud av klappande händer och skällande hundar tränger sig in i genom öronen. Synen är väl inte den bästa men han ser och igår var ögonen piggare och klarare än de varit på länge.

 

Daniel kom körande in med nya gräsklipparen i trädgården och jag stoppade honom med mitt beslut. Svårt att säga om han blev lättad eller förfärad. Vilket som så höll han med mig i beslutet.

 

Hundhimlen går idag miste om en ny hundstjärna att ta hand om. Hans plats kommer finnas kvar och han intar den platsen den dagen han är redo. Idag är varken han eller jag redo...

 

Rätt eller fel beslut? Det är det ingen som vet och den ovissheten får vi leva med. Beslutet om att ha han kvar på jorden är fattat och det känns oerhört skönt.

läs mer 0 Kommentarer

I dina spår.

I morse tog vi den sedvanliga morgonpromenaden som löper genom vår lilla skog och ut på "stora ängen", marken som ständigt ligger i träda. Jag har sett den förr men inte tänk så mycket på den. Jag menar den upptrampade stigen som löper utmed vår lilla skog. Jag stod och tittade på stigen och bestämde mig för att använda mig av den för att slippa bli blöt om skorna (gräset var blött av dagg då det var arla morgon). Jag gick ut på stigen och som en tyst signal gjorde alla hundarna mig sällskap. Där gick vi hela gänget på rad med Frigg i spetsen.

läs mer 1 Kommentarer