Parning gjord  2020-05-14

Parning är gjord i maj 2020 med beräknad valpning i mitten  av juli och leverans i mitten av september 2020.

Vi har parat vår underbara, snälla, vita vackra Frigg med härliga, kolsvarta, harmoniska och trygga Oliver Nelzon. Båda föräldrarna har ett piggt, glatt och vänligt temperament som för oss är en väldigt viktig rasegenskap. Frigg hänger ibland med som instruktörshund, Bonizas Hundskola, vilket hon sköter med stor bravur. Detta blir Friggs sista kull då hon uppnått 7 års ålder. Hon har fått ett fint friskhetsintyg som bevisar att hon absolut är vid den hälsan att hon kan föda och föda upp en valpkull. Nelzon är Vargafjällets kennels lille filur och du kan läsa mer om honom på hans hemsida. Frigg är flockens väktare. Hon har full koll på omgivning och tomtgräns. På ett fint sätt talar hon om ifall en fruktansvärd Skata gör intrång på hennes ägor eller om ett vänligt besök är på gång. Vad som är vad lär hon oss tydligt höra.

  

Mamma: Bidibianka´s Friggi FRIGG  SE37513/2013  HD-B, ED-0, ögonlyst utan medfödd sjukdom. gPRA fri, BPH med bästa resultat.

 

Pappa: Oliver Nelzon "NELZONSE16431/2018  HD-A,  ED-0, ögonlyst utan medfödd sjukdom. gPRA fri.

Lite ord från Nelzon´s matte:

Vår Nelzon är flocken's clown .
En kille som vill ha flocken samlad .
Noga med kontakt med matte &husse
En mys kille som visar detta med hela kroppen och pratar en hel del ,gör extra mycket läte ifrån sig när han trivs och när han vill något så visar han det tydligt med tassarna ,med att ta upp dom på våra armar och tittar och tar verkligen ögonkontakt med oss.
Han är en följsam kärleksfull teddybjörn på så otroligt många sätt och han är där vi är ❤🐾🥰

Han är den som ligger på min mage och myser på morgonen /tittar noga i mina ögon /är du vaken matte /puss kalas varje morgon och alltid samma visa varje morgon min goding NELZON

Det här är en spännande valpkull färgmässigt. Frigg har gett bruna, brunvita, svarta, svartvita, blåsvarta valpar tidigare. Detta är Nelzons första kull och vad han ger lär framtiden utvisa. 

Nelzon har som sagt ingen tidigare kull. Han är svart till färgen men har brunt skägg så det här kan bli väldigt spännande. Färgen spelar ingen roll men dock ganska spännande med tanke på den här underbara kombinationen. 

  • Valpkullen kommer allergentestas när valparna är 5 veckor gamla. Kunde dock inte göras pga Coronapandemin.
  • Valpbeskrivning görs när valparna är 7,5 vecka gamla.
  • Veterinärbesiktning, vaccinering samt chipmärkning när de är 8 veckor gamla.
  • Avmaskning vid 3, 5 och 7 veckors ålder.
  • Valparna kommer få mycket social träning med människor, hundar, katter mm i olika åldrar samt utseende. De kommer även vara vana vid katt och barn.
  • Valparna levereras efter 8 veckors ålder, enligt SKK:s regelverk. De är då registrerade i SKK och innehar stamtavla.

Pris för valp: 17.500 skr. 

Vår uppfödning

Att tinga/köpa en valp från oss


Blivande mamma Frigg

Blivande pappa Nelzon

Bilder från parningen.


Händelser:

2020-05-13:  Kammar hundarna. Frigg står på tur och jag blev lite fundersam över att hon hade lite blodfläckar i sin vita päls i baken. Kollar... shit hon löper!!!! Hon viker svansen och jag... shit hon höglöper! Vi måst para henne NUUUUUU! Ringer upp hanhundsägaren och jag är så välkommen.

  • Parning 1:  2020-05-14 - Hanen är nybörjare. Han kom på plats men hoppade av når vi kom fram till hundarna. 2 försök och jag tyckte att vi avvaktar. Då började Frigg gny lite och jag förstod att de satt fast. Vände rumpa mot rumpa och fick till en bra hängning.
  • Parning 2: 2020-05-15 - samma som ovan.

FÖLJ GÄRNA BLOGGENhttps://schappelivet.blogspot.com/

 

Beräknad valpning: 16 juli 2020

 

Beräknad leverans: 10 september 2020.