Valpkull född 2020-05-07

Parning är gjord i mars 2020 med beräknad valpning början av maj och leverans början av juli 2020.

Stella och Marvin - mer förälskade än vad de vill visa för offentligheten :-)
Stella och Marvin - mer förälskade än vad de vill visa för offentligheten :-)

Vi har parat vår underbara, snälla, lugna Stella med norska härliga, kolsvarta, harmoniska och trygga Happyschaps Marve. Båda föräldrarna är mentaltestade med superbra resultat. Båda föräldrarna har ett underbart temperament och för oss är det en väldigt viktig rasegenskap. Stella är ofta med som instruktörshund på vår hundskola, Bonizas Hundskola, vilket hon sköter med största bravur. Marve med sin familj tränar lite rallylydnad och tycker det är väldigt kul. Marve har godkänt anlagstest i nosework.

Ord från Marve´s familj:  "Marve er en stor, men lettbygd og atletisk hannhund. Han er veldig snill, og en fantastisk familie - og brukshund. Godkjent evne-test for nosearbeid."

Kan den här kombinationen bli bättre?

  

Mamma: Lightschaps Boogie Afrodite STELLA  SE56824/2014  HD-B, ED-0, ögonlyst utan medfödd sjukdom. gPRA fri, valpbeskriven med bästa resultat, BPH-test med bästa resultat.

Pappa: Happyschaps Beauty Marve "MARVE"  NO35947/17  HD-A,  ED-0, ögonlyst utan medfödd sjukdom. gPRA fri, avelstest med bästa resultat, mentaltest med bästa resultat.

Det här är en spännande valpkull färgmässigt. Stellas mamma har gett bruna valpar och Stella har brun/vita syskon. Dock har hon själv inte gett brunt i sina 2 tidigare kullar. Beror på att Stella kanske inte bär på den bruna genen eller så har de tidigare hanarna inte gjort det.

Marve har ingen tidigare kull. Han är svart till färgen men har blonda syskon (svart med bruna tassar, runt ögon, kinder och öron). Färgen spelar ingen roll men dock ganska spännande med tanke på den här underbara kombinationen. 

 • Valpkullen kommer allergentestas när valparna är 5 veckor gamla.
 • Valpbeskrivning görs när valparna är 7,5 vecka gamla.
 • Veterinärbesiktning, vaccinering samt chipmärkning när de är 8 veckor gamla.
 • Avmaskning vid 3, 5 och 7 veckors ålder.
 • Valparna kommer få mycket social träning med människor, hundar, katter mm i olika åldrar samt utseende. De kommer även vara vana vid katt och barn.
 • Valparna levereras efter 8 veckors ålder, enligt SKK:s regelverk. De är då registrerade i SKK och innehar stamtavla.

Blivande mamma Stella

Blivande pappa Marve

Bilder från parningen.


Händelser:

2020-02-24: Plötsligt upptäcker vi att vår fina Stella kommit in i löp, Oooops, vad gör vi nu? Jo, vi kontaktar den tilltänkta hanen så klart och meddelar att vi kommer inom 1,5 vecka på besök. Vi var välkomna och här är vi nu.

 • Parning 1: 2020-03-05. Första parningsförsöket. Gick som en dans, efter 5 min ca satt de fast med en hängning om ca 20 min. De föll verkligen för varandra.
 • Parning 2: 2020-03-07: Gick bra men Stella var inte lika intresserad som igår. Känns som att vi verkligen prickat rätt i parningsdagarna. Ska göra nytt försöka i morgon innan vi ger oss iväg hemåt men är inte alls säker på att hon är villig. snabbt o lätt med hängning om ca 20 min.
 • Parning 3: 2020-03-08. Nja Bådas intresse hade absolut svalnat lite grann. Tror absolut att vi prickat väldigt bra i tiden. Blev en parning med ännu en bra hängning.
 • Ultraljud: 2020-04-06: Enligt veterinären. Hon är dräktig och väntar minst 3 och mindre än 20 valpar :-)
 • Herpesvaccinering: 2 vaccineringar gjorda.
 • 2020-04-27:  Stella mår som den prinsessa hon är. Lugn, trygg och dräktigt värdig. Vägde henne idag och sedan hon gjorde första herpesvaccinationen i mars har hon ökat 5 kg i vikt. Hur många valpar bor det där inne i den magen? 
  Hon äter nu Royal Canin Starter medium blandat med nötfärs 3 gånger dagligen. Har börjat gräva på den där välkända lyan som hon tänker föda sina valpar i. Nej o åter nej, hennes "lya" ska jag bygga upp i helgen.
 • 2020-04-30: Dygn 56. Stella mår toppen och äter med god aptit.
  Dagens mått:
  mage: 78 cm - ökat ca 14 cm
  midja: 79 cm - ökat ca 18 cm
  Viktökning ca 5 kg
  Nu kan känna små rörelser i magen. 
 • 2020-05-05: Stella har varit lugn fram till kl 3 i natt då hon satte in värsta flåsstormen. Hon är idag på dygn 61. Detta höll i sig till ca 7 i morse då hon varit ute och vänt 3 gånger. Därefter la hon sig lugnt ner och sov till ca 9. Dagen har varit lugn och hon har ätit med god aptit. 
  Dagens mått:
  mage: 80 cm - ökat 16 cm
  midja: 82 cm - ökat 21 cm
  Dagens blogginlägg:

2020-05-06: Dygn 62. Natten har varit ganska lugn med endast 1 runda ute. Sov till 9.30. Full matvägran och 11.30 temp på 36,8.

2020-05-07: Valpkullen såg dagens ljus. 5 vid normal förlossning, 3 via kejsarsnitt.

FÖLJ GÄRNA BLOGGENhttps://schappelivet.blogspot.com/

 

Beräknad valpning:  7 maj 2020

 

Beräknad leverans: 5 juli 2020.