Lightschaps Thrones-kullen, 2017-11-10.

1 hane finns att tinga.

Under en helt perfekt valpning kom 4 tikar och 4 hanar till världen. Frigg födde lugnt och sansat och tar som vanligt hand om sina små telingar på allra bästa sätt.

Välkomsthälsning samt förlossningsfilm.

Vi har nu parat vår underbara vita skönhet, Frigg, under vecka 37, med den helt underbara Bluey från Norge.


Parning:  11-13 sep 2017

Valpning: 10 november 2017. 4 tikar och 4 hanar.

Leverans av valp: fredag 5/1 - 2018


Mamma: Bidibianka´s Friggi "FRIGG"

Född2013-02-23

Reg nr: SE37513/2013

Färg: Vit/svart

HD: B.

ED: 0

Ögon:

  • 2014-10-08, Christopher Martinsson.: UA
  • 2016-02-09, Thomas Lindgren: UA
  • 2017-03-01, Erik Mörne: UA

gPRA: Båda föräldrar testade och fria.

 

Stamtavla: http://www.stamdoes.nl/details.php?id=11252

Pappa: Hairball's Balduini Bluey "BLUEY"


Hämta
Första möte och parning.
IMG_4858.MOV
QuickTime videoformat 27.6 MB

Båda föräldrarna är otroligt vänliga och snälla mot både hundar och människor. De har ett helt otroligt härligt temperament som verkligen är rastypiskt. Att båda också har ett supersnyggt yttre gör denna kombination otroligt spännande. Vi tror mycket på ett gäng härliga individer med ett underbart temperament.

Är du intresserad av en valp ur denna valpkullen?

Läs mer under "KÖPA VALP" samt hör av dig via ett mail eller telefonsamtal.

 

Monica: 070-8922307
mail: info@lightschapskennel.com (eller använd formulären under "KONTAKT".)


Uppfödningen!

 

Valparna är uppfödda mitt i hjärtat av vår familj och hemmet. Flocken består utav 6 schapendoestikar. Valparna får tidigt lära sig spelreglerna på ett mjukt och trevligt inlärningssätt (dvs våra tikar uppfostrar inga valpar! De lär dem livets spelregler genom vägledning - valpar har grönt kort fram till könsmognad och det håller vår hundflock hårt på.) Inlänrningen består ALDRIG av att tiken tar i nackskinn, trycker ner eller annat på annat sätt som cirkulerar ute i hundvärlden! Valparnas första 2 veckor har dem bott i vårt sovrum vilket gett rätt värme och trygghet. Därefter flyttar dem ner i köket på dagtid och nattetid där dem får stor tillgång till den rätta socialiseringen. Dem är med om allt som händer i familjen och vår hundflock. Dem får vara med på uteturer samt i dem rum där vi befinner oss. Ser familjen på tv gör även valparna det! Valparna blir enormt barnvana samt dem lever tillsammans med två snälla katter. Föräldrarna har otroligt trevligt temperament, snälla och självsäkra vilket vi bara kan tänka oss har ärvts till denna underbara och trygga valpkull. Vill du ha en härlig, trygg och social familjehund hittar du den här!

Vi är godkända av Länsstyrelsen i Skåne!

Augusti 2012 fick vi, efter att vi skickat in en ansökan för fler än 2 valpkullar/år,  besök av Länsstyrelse för kontroll av vårt hem, hundgårdar, valphagar, våra hundar mm. Det var ett sk Flygande besök (tid ej bokad). Vi fick mer än godkänt på alla punkter och vi är så stolta över att kunna visa upp detta intyg vid önskemål!

Vi har haft besök av SKK kennelkonsulenter i februari 2014. Vi fick MVG på protokollet!

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.