Planering av sommarvalpar.

 

Många önskar sig en Lightschapsvalp och vi ligger därför i planering av en ny valpkull där vi hoppas på leverans till sommaren. Dock är det den blivande mamman Stella som bestämmer när det blir dags för parning...

 

Stella är en helt underbar tik, både mentalt och utseendemässigt. Hon har fått mycket fin kritik  på utställningar och hon fungerar helt problemfritt med andra hundar och människor. Älskar att följa med oss som instruktörshund vid våra kurser och jobbar eftertänksamt och stabilt. En allroundhund som älskar livet och att få vara med familjen.

Den blivande pappan är lyckligt ovetande om det möte som kommer ske medan hans matte är glatt med på planerna. Vem han är? Ja, där håller jag dig på sträckbänken ett tag till men kontakta mig så får du veta.

 

Stella har en valpkull sedan tidigare och hon är absolut en av de bästa mammor vi har i vår härliga hundflock.


Är du intresserad av en valp ur denna valpkullen?

Läs mer under "KÖPA VALP" samt hör av dig via ett mail eller telefonsamtal.

 

Monica: 070-8922307
mail: info@lightschapskennel.com (eller använd formulären under "KONTAKT".)


Uppfödningen!

 

Valparna är uppfödda mitt i hjärtat av vår familj och hemmet. Flocken består utav 6 schapendoestikar. Valparna får tidigt lära sig spelreglerna på ett mjukt och trevligt inlärningssätt (dvs våra tikar uppfostrar inga valpar! De lär dem livets spelregler genom vägledning - valpar har grönt kort fram till könsmognad och det håller vår hundflock hårt på.) Inlänrningen består ALDRIG av att tiken tar i nackskinn, trycker ner eller annat på annat sätt som cirkulerar ute i hundvärlden! Valparnas första 2 veckor har dem bott i vårt sovrum vilket gett rätt värme och trygghet. Därefter flyttar dem ner i köket på dagtid och nattetid där dem får stor tillgång till den rätta socialiseringen. Dem är med om allt som händer i familjen och vår hundflock. Dem får vara med på uteturer samt i dem rum där vi befinner oss. Ser familjen på tv gör även valparna det! Valparna blir enormt barnvana samt dem lever tillsammans med två snälla katter. Föräldrarna har otroligt trevligt temperament, snälla och självsäkra vilket vi bara kan tänka oss har ärvts till denna underbara och trygga valpkull. Vill du ha en härlig, trygg och social familjehund hittar du den här!

Vi är godkända av Länsstyrelsen i Skåne!

Augusti 2012 fick vi, efter att vi skickat in en ansökan för fler än 2 valpkullar/år,  besök av Länsstyrelse för kontroll av vårt hem, hundgårdar, valphagar, våra hundar mm. Det var ett sk Flygande besök (tid ej bokad). Vi fick mer än godkänt på alla punkter och vi är så stolta över att kunna visa upp detta intyg vid önskemål!

Vi har haft besök av SKK kennelkonsulenter i februari 2014. Vi fick MVG på protokollet!

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.