Valpkull väntas i mitten av dec 2018

 Vi har nu parat vår underbara vita skönhet - Bidibianka´s Friggi "FRIGG" i oktober och en härlig kull valpar väntas i mitten av december för leverans i februari 2019.

Frigg är vår härliga mystjej, en tjej som charmar alla hon träffar på. Frigg är den i flocken som utmärker sig tack vare sin underbara vita färg och fina temperament. Hon har 3 kullar sedan tidigare och är en helt underbar mamma som hjälper sin valpar in i hundlivet på allra bästa sätt. Tidigare har Frigg fått valpar i färgerna blå/svart, svart/vit, svart, brun, brun/vit. Vad det blir i denna kombinationen återstår att se,

Blivande pappan.


Allergivänlig ras?

Jag håller mig till fakta och kommer därför allergentesta Frigg  och den blivande pappan för att ha lite hum om vilka allergennivåer valpkullen ev kan komma att hamna på. Vi började göra detta testet på förra valpkullen, där du kan läsa mer om testet och hur vida allergivänlig rasen är. Ja, testen visar att vår förra valpkull är mycket allergivänlig och jag är säker på att vi kommer få samma resultat i den här kommande kullen.


Är du intresserad av en valp ur denna valpkullen?

Läs mer under "KÖPA VALP" samt hör av dig via ett mail eller telefonsamtal.

 

Monica: 070-8922307
mail: info@lightschapskennel.com (eller använd formulären under "KONTAKT".)


Uppfödningen!

 

Valparna är uppfödda mitt i hjärtat av vår familj och hemmet. Flocken består utav 5 schapendoestikar och 2 härliga bondkatter. Valparna får tidigt lära sig spelreglerna på ett mjukt och trevligt inlärningssätt (dvs våra tikar uppfostrar inga valpar! De lär dem livets spelregler genom vägledning - valpar har grönt kort fram till könsmognad och det håller vår hundflock hårt på.) Inlärningen består ALDRIG av att tiken tar i nackskinn, trycker ner eller annat på annat sätt som cirkulerar ute i hundvärlden! Valparnas första 2 veckor bor de i vårt sovrum vilket gett rätt värme och trygghet. Därefter flyttar de ner i köket på dagtid och nattetid där de får stor tillgång till den rätta socialiseringen. De är med om allt som händer i familjen och vår hundflock. De får vara med på uteturer samt i dem rum där vi befinner oss. Ser familjen på tv gör även valparna det! Valparna blir enormt barnvana samt de lever tillsammans med två snälla katter. Föräldrarna har otroligt trevligt temperament, snälla och självsäkra vilket vi bara kan tänka oss har ärvts till denna underbara och trygga valpkull. Vill du ha en härlig, trygg och social familjehund hittar du den här!

Vi är godkända av Länsstyrelsen i Skåne!

Augusti 2012 fick vi, efter att vi skickat in en ansökan för fler än 2 valpkullar/år,  besök av Länsstyrelse för kontroll av vårt hem, hundgårdar, valphagar, våra hundar mm. Det var ett sk Flygande besök (tid ej bokad). Vi fick mer än godkänt på alla punkter och vi är så stolta över att kunna visa upp detta intyg vid önskemål!

Vi har haft besök av SKK kennelkonsulenter i februari 2014. Vi fick MVG på protokollet!

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.