Valpkull född 2018-06-17

 Under vecka 16 var vi på parningsresa hos vackra Lakriz i Dalsland. Det blev ett kärt möte mellan de tu och stort tycke uppstod. Vi fick till 4 fina parningar och nu håller vi alla våra tummar och tår för att Stella är dräktig. Vi räknar med att valparna föds runt 20/6 och leverans kan ske i mitten av augusti.

 

Stella är en helt underbar tik, både mentalt och utseendemässigt. Hon har fått mycket fin kritik  på utställningar och hon fungerar helt problemfritt med andra hundar och människor. Älskar att följa med oss som instruktörshund vid våra kurser och jobbar eftertänksamt och stabilt. En allroundhund som älskar livet och att få vara med familjen.

Den blivande pappan, Lakriz är en lika underbar hane som Stella. Han är lugn och sansad samt otroligt vänlig mot allt och alla. Han är vacker till utseendet och passar Stella otroligt bra.

 

Båda har vars en kull härliga valpar sedan tidigare.

HÄLSOTESTER:

LIGHTSCHAPS BOOGIE AFRODITE "STELLA"

Född:  2014-10-08

Reg nr: SE56824/2014

Färg: Svart/Blå

HD:  B (normala höfter)

ED: 0

gPRA: 2016-04-20, ++ (normalt. Inte bärare av genen).

Ögonlysning: UA

Stamtavlahttp://www.stamdoes.nl/details.php?id=31086

BPH-testad: Ja med superprotokoll och icke skotträdd.

OLIVER LAKRIZ "LAKRIZ"

Född:  2015-11-24

Reg nr: SE59650/2015

Färg: Svart

HD:  A

ED:  0

gPRA: ++, inte bärare av genen.

Ögonlysning:UA

Stamtavlahttp://www.stamdoes.nl/details.php?id=46103

BPH-testad: Nej


Inavelsgrad enligt SKK provparningsdata: 2%

http://www.stamdoes.nl/details.php?id=46103

 

Stella har en valpkull sedan tidigare och hon är absolut en av de bästa mammor vi har i vår härliga hundflock.


Är du intresserad av en valp ur denna valpkullen?

Läs mer under "KÖPA VALP" samt hör av dig via ett mail eller telefonsamtal.

 

Monica: 070-8922307
mail: info@lightschapskennel.com (eller använd formulären under "KONTAKT".)


Uppfödningen!

 

Valparna är uppfödda mitt i hjärtat av vår familj och hemmet. Flocken består utav 6 schapendoestikar. Valparna får tidigt lära sig spelreglerna på ett mjukt och trevligt inlärningssätt (dvs våra tikar uppfostrar inga valpar! De lär dem livets spelregler genom vägledning - valpar har grönt kort fram till könsmognad och det håller vår hundflock hårt på.) Inlänrningen består ALDRIG av att tiken tar i nackskinn, trycker ner eller annat på annat sätt som cirkulerar ute i hundvärlden! Valparnas första 2 veckor har dem bott i vårt sovrum vilket gett rätt värme och trygghet. Därefter flyttar dem ner i köket på dagtid och nattetid där dem får stor tillgång till den rätta socialiseringen. Dem är med om allt som händer i familjen och vår hundflock. Dem får vara med på uteturer samt i dem rum där vi befinner oss. Ser familjen på tv gör även valparna det! Valparna blir enormt barnvana samt dem lever tillsammans med två snälla katter. Föräldrarna har otroligt trevligt temperament, snälla och självsäkra vilket vi bara kan tänka oss har ärvts till denna underbara och trygga valpkull. Vill du ha en härlig, trygg och social familjehund hittar du den här!

Vi är godkända av Länsstyrelsen i Skåne!

Augusti 2012 fick vi, efter att vi skickat in en ansökan för fler än 2 valpkullar/år,  besök av Länsstyrelse för kontroll av vårt hem, hundgårdar, valphagar, våra hundar mm. Det var ett sk Flygande besök (tid ej bokad). Vi fick mer än godkänt på alla punkter och vi är så stolta över att kunna visa upp detta intyg vid önskemål!

Vi har haft besök av SKK kennelkonsulenter i februari 2014. Vi fick MVG på protokollet!

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.