Falukorv med purjolök

Det här är en rätt som gått i arv från mina föräldrar. Jag är egentligen ingen "korvmänniska", till resten av min familjs stora "sorg". Den här korvlådan är dock något som faller mig väldigt gott i smaken. 

 

Lite reklam måste jag göra. Korven är tillverkad av Marieholmskorv  och du hittar den hos Storgatans Kött och Chark i Höör (mitt i Skåne). En liten lokal butik som har svenskt nöt, fläsk och lammkött samt massor utav chark och allt säljs över disk.

https://www.facebook.com/groups/304657012976844/permalink/2212502248858968/

Ingredienser:

 • 1 kg falukorv
 • 1 purjolök
 • smör
 • Ströbröd
 • Kokt potatis att steka

Att göra:

 • Dela purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Skölj väl.
 • Förväll purjolöken i lätt saltat vatten ca 10 min.
 • Skiva falukorven och lägg i smord ungsfast form.
 • Lägg den förvälda purjolöken över falukorven.
 • Strö över ströbröd
 • Hyvla smör så det täcker purjolöken.
 • Lägg lock på formen.
 • Ställ in i kall ugn och värm upp till 200 grader (för formens skull).
 • Stek potatisen i smör på lätt värme.