Kunde vara lika matglad som jag.

Att få mat i dräktiga Stella är ett heltidsprojekt. Det är inte bara mycket jobb, det kostar mycket pengar också då jag ständigt får köpa ny mat. Hunden är inte intresserad av något mer än vår mat och det innebär att hon inte får i sig tillräckligt med bra näring.

Det är denna maten som Stella behöver så väl nu. Denna maten som våra dräktiga tikar brukar älska, men inte Stella. Hon ratar den fullt ut. En enda torrfoderkula i maten och hon lämnar skålen med äcklad min. För att få i henne rätt näring har jag köpt in ett helt flak av det som våra hundar blir helt galna av, men inte Stella...

Bildresultat för royal canin medium starter mouse

Det räckte att jag kom hem med burkarna i en påse för att hundarna skulle bli helt galna, alla utom Stella :-( Jodå, ett par tuggor slank ner men sen var det stopp. En bit leverpastej... mums, men inte om jag blandar den med torrfoder. Påläggsskinka är det bästa som uppfunnits enligt Stella, så länge den inte hamnar bland hundmat. Åh, jag håller på att bli tokig.

 

Idag blir det nytt besök i djuraffären för att inhandla en ny sorts färskfoder. Muschbullar, tja, jag kan väl ta en om matte tjatar, typ... Det får bli en annan sort, en smaskig sort.

Stella mår toppen trots sitt lilla näringsintag. På morgonpromenaden var hon i full action, dock inte intresserad av att leka med bästisen Klinga. Hon sprang och skuttade som hon alltid gör. Man kan inte se att hon är dräktig och hon växer då inte mycket om magen, vilket gör mig lite orolig. Dock har Stella en ganska lång kropp så ännu finns det säkert gott om plats för valparna, bara jag som är nojjig och hela tiden måste jämföra. När hon ligger bredvid mig i soffan om kvällarna känner jag dock hur stor mage hon har och hur spänd den är, men jag vill ju att måttbandet ska berätta för mig. Tror jag snart kastar ut det där måttbandet, det bara stressar mig.

 

Om en liten stund är det dags att åka till veterinären för att ge henne den andra och sista herpesvaccinationen. Tänk om man skulle be om en röntgen bara för att stilla min stress... så klart inte! Här ska inte röntgas något. Helt onödig stress för både Stella och valparna. Jag får minsann stilla mig ca 12 dagar till!!!

DRÄKTIGHETSDYGN 51:

Vad händer i magen? Faktiskt inte så mycket då valparna är fullt utvecklade vid den här tiden. Det enda de nu gör är att ligga varmt och skönt och simma runt i sin blåsa och växa på sig. Finhåren på kroppen växer ut och klorna är nu vita, hårda och färdigutvecklade. Huden börjar pigmenteras.

  • mage: 70 cm (ökning 4 cm)
  • midja: 69 cm (ökning 8 cm)

Igår hämtade jag hem Stellas mamma Heidieh och alla hundarna blev överlyckliga. Mest glad blev löpande Frigg för äntligen kom hennes "parningskompis" hem. Frigg flirtade allt hon kunde med en totalt nonchalerande Heidieh i går kväll. Det enda Heidieh var intresserad utav var att tigga av mina hotwings från McDonalds tillsammans med Stella. Bjöd jag? Så klart inte...

Nu ska jag packa ihop mina saker och Stella för att ge oss iväg mot veterinären. Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz <3

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0