Kursavslutning och dräktighetsdygn 49.

Ohoj vad tiden går! Det är åter måndag och jag är ganska tacksam för att denna helgen är över, en helg jag inte såg fram emot precis. Det är måndag och nu blickar jag mot nästa helg som kommer bli en mycket spännande helg.

Vi börjar med gårdagens aktivitet - Kursavslutning på januarikurserna hos Bonizas Hundskola. Vi samlade alla våra kursdeltagare från kursorterna Eslöv, Lund, Sjöbo till vår kursplats i Tygelsjö. Tyvärr var inte vädret med oss denna dag så vi kunde inte hålla de aktiviteter som vi brukade göra utan fick flytta in det hela till gårdens medhörande lada och vår inomhuslokal. Deltagarna fick jobba lite med nosework samt rallylydnad och vi avslutade med "hela havet stormar" i lite annan tappning.

Trots det tråkiga vädret blev det en bra avslutningsdag.

STELLA, DRÄKTIGHETSDYGN 49.

Nu är det inte många dagar kvar till Stella och Walters valpar får se dagens ljus. Jag räknar till ca 11 dagar. Det mesta är ordnat och nu ska jag bara bestämma mig om jag och Stella ska flytta in i gästrummet under tiden som valparna är små eller vi ska sova tillsammans med husse i sovrummet (husse jobbar så det är ganska jobbigt att inte få sova om natten). Vi får nog ta den diskussionen ikväll så jag kan börja göra i ordning valpbädden.

 

Hur många är det som gömmer sig därinne? Är hon rund om magen eller är hon inte? Jämför jag med Frigg ligger hon ett par cm under om både mage och midja vid samma dygn, men så är hon också bra mycket sämre på att äta. Kvittar vad jag blandar i torrfodret så tar hon bara ett par tuggor. I em ska jag till djuraffären och köpa hem hennes torrfoder men i burkvariant för det brukar kunna gå ner med stor aptit. Hunden måste och SKA äta!

  • mage: 69 cm (total ökning 3 cm)
  • midja: 69 cm (total ökning 8 cm)

Vad händer då inne i magen?

I morgon går Stella in i vecka 6 så vi kollar vad som händer under kommande vecka.

Fostren växer med ca 3 cm på längden. Har man tur kan man nu börja se och känna fosterrörelserna.

Fostrets hjärtslag är mycket snabba, runt 200 slag/minut. Alla organ är färdigutvecklade. Framöver är det tillväxt, förbening av skelettet och behåring som ska till, sen är de redo att se världen.

Idag är det kursstart för Bonizas Hundskola och jag har massor att fixa med mail mm. Tid finns inte för mer bloggande.

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0