Nu får hon snart börja växa.

Ögonen säger att Stella blir rundare och rundare om magen men måttbandet säger att mina ögon ljuger. Nu tycker jag nog att hon snart får börja öka på cm om mage och midja. Själv var jag glad över att vara feberfri denna morgon, men ack vad jag lurar mig själv hela tiden...

Sist jag var förkyld trodde jag att jag hade den värsta förkylningen man kunde ha. Fick inflammation på stämbanden och i luftvägarna samt feber. Detta var för ynka 4 månader sedan. Nu lyckades jag dra på mig ännu en förkylning och denna gången satte det sig i lungorna och gav mig en lunginflammation som heter duga. Jag håller på att hosta ihjäl mig om nätterna och får nästan ingen sömn. Vem kan sitta upp och sova? Jag hostar så att det känns som att skinnet spricker, vilket gör otroligt ont och är en väldigt obehaglig känsla. Idag är andra dagen på antibiotikakuren och måtte den snart börja göra sitt jobb.

 

Vaknade kl 10 i morse, efter att ha lyckats sova från kl 7, och kände mig feberfri. Hostan finns så klart där men jag kände mig inte så orkeslös som jag gjort hela helgen. Ack vad jag bedrog mig. Ingen feber = fortfarande påverkad av Alvedonens verkan. Nu en timme senare börjar jag bli matt och febern har hittat tillbaka till min kropp. Jag som var så glad i morse och planerade allt jag skulle göra i lugnt temp denna måndag. Åh vad jag lurade mig själv, hade glömt att jag tagit alvedon ca 3 timmar tidigare. Glad får man vara så länge glädjen varar.

Nätterna är som sagt fruktansvärda. Jag hostar och hostar och varje hostattack håller på att riva sönder min kropp. I går morse kontaktade jag vårdcentralen och snabbt konstaterade de att jag har dragit på mig en lunginflammation, mest drabbad är vänster lunga och det där kan jag då verkligen känna. Jag visste att det var lunginflammation innan jag kontaktade VC, kände igen symptomen från när jag hade det för flera år sedan (när döttrarna var små). När man lägger sig ner bubblar det för fullt i lungorna, en otroligt obehaglig känsla. Denna nattliga hosta gör att jag och min kära make numera har delade sovrum. Först är jag borta i nästan en hel vecka (i Norge där jag också hittade denna förkylning) och när jag äntligen är hemma får vi ändå inte sova tillsammans. Så antibiotika! Skynda dig att göra ditt jobb!

STELLA DYGN 42.

Dag 42-63 sker 75% av fostrens tillväxt. Nu ska Stella börja bli mer och mer rund om magen om allt står rätt till där inne.

Fostren är nu ca 7 cm långa (har fördubblat sin tillväxt denna veckan). Delar av rörbenen har börjat förbenas.

  • mage: 68 cm (ökning totalt 2 cm)
  • midja: 66 cm (ökning totalt 5 cm)

Jag kände mig osäker på morgonens tidigare mätning och mätte om. Jag hade rätt i min känsla. Mina ögon ljuger inte! Hon har börjat öka i omfång :-D

Det känns gott...

 

Stella har också äntligen visat lite mer intresse för sin frukost. För första gången på ett bra tag stod hon och tittade intresserat på när jag förberedde frukostskålarna. Den råa nötfärsen gick ner och några torrfoderbitar råkade väl också slinka ner, men hon åt i alla fall utan den där vanliga äcklade minen som hon haft under senaste veckan.

...och där tog orken slut. Nya Alvedon och sängläge en stund. Usch, jag hatar att vara sjuk. Jag har ju inte tid till sånt här...

 

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Kerstin.emanuelsson@hotmail.com (måndag, 27 februari 2017 12:36)

    Krya på dej�