Det blidde mycket.

Väntade mig ett par lugna dagar så jag hann acklimatisera mig innan Fröjas valpar kom till världen, men där bedrog jag mig. I går morse blev frukosten närmare ett kaos.

Fröja sov hos matte Hanne natten till igår. Hon hade sovit ganska lugnt, liksom jag själv på mitt rum. Gick upp vid 9 och tog en dusch för att sen ta mig till köket för att fixa lite frukost. Satte äggen på spisen för kokning, skivade brödet och plockade fram pålägg. Under tiden satt Fröja intill en fåtölj och häschade. Tempen var inte i botten och allt verkade lugnt. Plötsligt reser Fröja sig från sin plats och vi ser då en pöl på golvet. SHIT, VATTNET HAR GÅTT!!! Fröja gick själv in på rummet där hon har sin valplåda, jag följde efter. Direkt kom första krystvärken och en god frukost kunde vi se i himlen efter. Plötsligt blev det... hela huset stormar :-) Några minuter senare hade Fröja och Sil´s första valp kommit till världen. Därefter kom valp efter valp tills det slutade på hela 11 stycken. Allt gick jättebra och Fröja var en fröjd att samarbeta med.

Valpningen startade kl 10 och det hela var klart runt kl 19.00. Det är en väldigt jämn och fin kull med en vikt på 147-259 g. Alla valparna har fint hull.

 

Mjölken hade inte kommit igång när valpningen startade men nu i morse, 1 dygn senare får de små liven äntligen maten de längtat efter under natten. Fröja själv äter med mycket bra aptit.

Jag tog nattpasset då Hanne skulle upp och jobba så jag har sovit i valplådan bredvid Fröja och valparna. Det har varit en ganska orolig natt då Fröja inte haft speciellt mycket mjölk samt inte förstod hur hon skulle bajsa valparna. Kissa dem var inga problem men tålamodet till att tvätta tills bajset kommer hade hon inte. Inte lätt att vara mamma för första gången. Så min natt har bestått av lite sömn varvat med att bajsa av 11 små pipiga valpar :-)

Det hela har gått bra och nu ska jag fokusera på min egen Stella som ska ha valpar om ca 4 veckor. Nu har jag ju "tjuvtränat" lite så det kommer gå finemang det med.

Det väntar ett par dagar av lite "semester" innan jag styr kosan mot Sverige och hemmet igen.

Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0