Dygn 28 och en stor dag.

Total matvägran vid frukost och i eftermiddag kör bilen mot Ugglarp för att hämta hem "familjens" lilla nykomling. En måndag full av spänning.

JAG VILL INTE HA NÅGON FRUKOST!!! nästan skrek Stella ut i morse. Jag kan bara konstatera att det är dags att införa färskfoder till henne. För att hon skulle gilla sin mat denna måndag blandade jag i hackade kycklingköttbullar, men icke! Hon luktade på maten och gick sen och la sig under sin älskade kökssoffa. Visst brukar en dräktig tik må illa i vecka 3 och vecka 5 men vi är inte i vecka 5 förrän i morgon. Hon följer inte bruksanvisningen och jag blir lite orolig för att hon inte får i sig tillräckligt med näring. Jag har färskfoder i frysen så under dagen får hon några sådana bullar. Hunden måste ju ha mat i sig!

Dräktighetsdygn 28.

Snart har vi passerat halva tiden och den så känsliga tiden kan vi lägga bakom oss. Det är så skönt när man slipper oroa sig för stress mm. Dock är Stella en hund som inte stressar i onödan men ändå.

  • mage: 69 cm (total ökning 3 cm)
  • midja: 61 cm (total ökning 0 cm)

Nu är alla tår färdigseparerade. Tungan är synlig och hårsäckarna på kroppen är anlagda. Ögonlocken är bildade och börjar stängas. Klorna bildas samt huvudet är förbenat.

Kroppen är 17-27 mm stor.

 

Igår fick hundflocken hundbesök. Det var Dobby som behövde lite passning då familjen skulle åka på fotbollskamp och det är klart att Dobby är välkommen hit. En i flocken blev superglad och han och Daiki blev otroligt goda vänner. Där den ena var, var den andra. Det var mycket bus men när det busades i köket tyckte Klinga att det fick vara nog och sonen Dobby fick sig en och annan fin tillsägelse. Dock var det olydiga ynglingar som efter ett par minuter efter tillsägelsen var igång igen.

Dock var de still så pass länge att jag lyckades få till en fin bild på ungdomarna.

Välkommen till familjen, Landgold Thilda of Surprize.

Då har den där dagen kommit som kändes som om den var 100 år bort för ett par veckor sedan. Dagen då underbara Thilda flyttar hem till mina längtande föräldrar. I eftermiddag bär bilen oss till kennel Landgold och på hemvägen är vi ytterligare en passagerare.

http://www.landgold.nu/

Nu är det dags att fixa lite innan vi ger oss iväg mot det spännande äventyret i eftermiddag. Sonen är äntligen tillbaka i skolan och "gubben" är på jobbet. Jag har själv lite jobb att fixa innan jag kan ägna mig åt andra saker som att starta tvättmaskinen, tvätta golv mm.

 

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0