Snömonster och dygn 24

Äntligen har snön kommit till Skåne. Dagens morgonpromenad var full av glädje och skuttande hundar. Jag bjuder på bildkavalkad och mycket mera.

Det var med stor glädje som 6 stycken morgonpigga Schappar följde med mig ut på "stora ängen" för en morgonpromenad (Heidieh är på kollo). Snön var djup, nådde mig halvvägs upp på vaderna, så de fick skutta ordentligt för att ta sig fram. Det bästa är att det inte är kramsnö vilket gör att snön inte fastnade som snöbollar i pälsen. Vi kunde roa oss en bra stund där ute i det stilla snöfallet. Som jag njuter utav att vi äntligen har fått den efterlängtade snön och kylan. Jag och hundarna skulle kunna vara ute i all evighet.

Stod i valet och kvalet om jag skulle ta min mobilkamera eller systemkamera med mig ut. Valet föll på mobilkameran då det fortfarande snöar och mobilen är vattentät, vilket systemkameran inte är. Bilderna blir bra med mobilkameran men bra mycket bättre med systemkameran. I dag lär jag inte hinna ta en fotostund då jag måste förbereda så mycket jag kan inför kvällens efterlängtade föreläsning, men kanske i morgon när jag och Stella har varit på ultraljud. Har jag stor tur skiner solen och då ska jag ta en låååång fotostund.

Stella, dygn 24.

Som Klinga kämpar för att få igång sin allra bästa vän till lek. Det verkar som om det är helt omöjligt att lyckas nu. Stella stannar upp när Klinga är på henne och fortsätter sen lugnt lunka framåt när Klinga gett upp. Precis som vi människor också ska lära oss göra när valparna är på och biter i oss. "Frys" och fortsätt vara aktiv när valpen ger upp = gör ett riktigt hundgöra.

Valpfoster 30 dygn
Valpfoster 30 dygn

Vad händer i magen?

Dygn 24: Framtassarnas tår börjar separeras. Det taktila sinnet (känselsinnet) bildas. Läppfollikar bildas och bröstbenet börjar färdigställas. Ögonlock bildas. Fostret är ca 2 cm stort.     I...................I på min datorskärm :-)

 

Med andra ord är det mycket som händer i magen denna torsdag. Nu är Stellas dräktighet inne i en väldigt känslig period. Stress, sjukdom mm kan påverka fostrens utveckling negativt, därför är det väldigt lugnt och rofyllt i vårt hem för tillfället.

På denna bild ser du hur valparna nu ligger som ett litet pärlhalsband i livmodern. Du ser också hur livmodern blir större och större efter hand so valparna växer.


Svampbox Ostronskivling dygn 12.

Svamparna växer så det knakar. Då jag inte vill ha för stora i min matlagning kommer jag att skörda på lördag. Alltså kommer jag servera en middag med Ostronskivling som tillbehör. Förpackningen tejpas igen, vilar ett par dagar och sen öppnar jag upp på nytt ställe för ny odling.

Avslutningsvis kan jag nu meddela att Lady och Daiki nu har blivit otroligt bra vänner. De leker så fint tillsammans och har nu full kontroll på konversationen mellan varandra. Kan bara konstatera att jag gjorde rätt som lät de hållas.

Tiden går och det är dags att servera min halsflusssjuka son lite mellanmål, jag ska i duschen och lite annat småpyssel i hemmet. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Ninna (fredag, 10 februari 2017 23:15)

    Alltid intressant att få läsa din blogg! Följer dig!
    Kram Ninna