Småskryt

Filmade Daiki igår när hon var på morgonrundan tillsammans med resten av flocken. På slutet av filmen ser hon lite obekväm ut, vilket någon inte tyckte var ok. Varför tycker jag det är ok?

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Varken Daiki eller Lady har gått valpkurs och där fått möjlighet att träna sig i hundspråket under den viktiga "lekläraperioden". De båda är lite av analfabeter i kommunikationen med andra artfränder. Varken Daiki eller Lady har några problem med att kommunicera med mina egna hundar, de har bara problem att förstå varandra och då kommer såna här situationer upp.

Lady kom hit för att hon behövde lära sig hundspråket och detta gör man allra bäst genom att leva i en fungerande hundflock där alla accepterar varandra. Matte har berättat att Lady var jättejobbig ute på promenader då hon hysteriskt skällde ut alla hundar hon såg. Efter ett par dagar i min hundflock fick hon följa med på en kurskväll och hunden sa inte ett ljud. Ett par dagar och Lady blev förändrad. Hon kunde utan problem acceptera andra hundar runt om sig. Min tanke var att träna en hel del med henne men nu hade vi oturen att hon började löpa direkt hon kom hit. En vecka till och sen ska hon i hårdträning.

Daiki är vår hund som bor på foder. Hon kom hit av samma anledning samt att hennes fodermatte skulle praktisera och dagarna blev för långa hemma i ensamhet. En bra anledning för oss att lära känna henne. Daikis fodermatte tycker att Daiki är väldigt osäker. Hon skäller på andra hundar, människor men framför allt barn tycker hon är väldigt läskigt.

 

Det var ganska jobbigt för henne att komma hit. Först fick hon träffa Stella och Chia och det gick väldigt bra. Resten av flocken kom hem efter en skogsdag med husse och då blev det ganska jobbigt för henne. Daiki har väldigt stora problem i kommunikationen med andra hundar, märkte jag direkt. Hon blev välkomnad men när Heidieh tyckte att hon stressade upp för mycket fick hon en tillsägelse av henne. Därefter är hon fullt accepterad av min egen hundflock. Även Lady har välkomnat henne men Daiki förstår inte vad det är Lady vill säga. Lady visar att hon vill leka men att det är hon som bestämmer leken, Daiki blir osäker då hon inte förstår. Daiki tyckte att Lady var väldigt läskig igår morse då filmen spelades in. I dag talar vi helt annat språk!

Filmen. Här ser vi hur Lady springer runt och försöker få igång Daiki. Lady har som sagt också kommunikationssvårigheter och har inte riktigt full koll på hur man bjuder in till en trevlig lek. Lady har fått ett enormt självförtroende under dessa dagarna och detta visar hon tydligt. Daiki kan inte läsa av Lady och blir väldigt osäker, Klinga och Stella springer dit för att medla och skilja Daiki och Lady åt. Det är just detta som jag finner så fascinerande!  Så, filmen är inte så läskig som några tyckte.

Igår kväll hade jag stadsträning i Eslöv för mina Eslövskurser. Jag tog Daiki med mig och jag hade inte den minsta aningen om hur det hela skulle gå. Skulle hon bli hysterisk när hon träffade alla de andra hundarna? Skulle hon bli rädd för människorna? Skulle hon skälla ut allt och alla?

Ja, det här jag kommer skryta. Vilken hund!!! Vi kom till mötesplatsen och Daiki var väldigt glad och positiv. Innan vi kom dit hade jag klickat in henne och "berättat" för henne att om man håller kontakt med mig så kan man känna sig trygg samt få bra belöning. Hon förstod detta och när någon hund var för påstridig i hälsningen med henne gick hon bara bakom mina ben. Helt perfekt! Hon hälsade gladeligen på alla hundarna. När vi gjorde en övning utförde hon den helt perfekt. Denna hunden älskade verkligen att vara på kursen. Svansen viftade och ögonen lyste. Jag blev så glad av att se hennes glädje. Kvällen avslutades med en liten stund av lek med LS Lily. De var så glada för varandra. Får nog träffas en dag och ta en tur i skogen. Fodermatte har berättat att Daiki är väldigt osäker på barn. Först fick Enzo, som går i åk 4, en liten utskällning men strax därefter fick han puss på puss, de tom tränade tillsammans en liten stund.

 

Ikväll står det åter stadsträning på kursschemat, denna gången kommer vi göra området kring Malmö central "osäker" :-) Kanske ser du oss...

Dräktig Stella, dygn 22 = vecka 4.

Stella, eller Prinsessan på ärten, tar livet med ro. Denna morgon smakade frukosten absolut inte bra. Hon luktade på sitt torrfoder, uppblandet med kattmjukmat, tog en tugga och gick sen därifrån. Nä, mat ville hon då inte ha! Morgonpromenaden gick i väldigt lugnt tempo, jag vågar nog påstå att Stella mår lite illa.

Jag kollade Stella lite extra igår kväll. Vulvan har kvar sin svullnad vilket är ett tecken på dräktighet. Spenarna har antagit en rosa färg och börjar bli lite upphöjda, vilket är ytterligare ett tecken.

 

Om ynka 3 dagar får vi klara besked, ultraljud kl 11. Som jag längtar!!!

Stella och mamma Heidieh vilar tillsammans med mig i tv-soffan.
Stella och mamma Heidieh vilar tillsammans med mig i tv-soffan.

Vad händer i magen?

Dag 22-23: Bröstbenet börjar bildas liksom frambenshandplattan.

Svampodling!

Jag har ju glömt att berätta att jag odlar svamp, ostronskivling! Jag fick tips av dottern om en svampbox från Saxtorp svamp och gjorde en beställning. Det tog inte många dagar till jag kunde hämta ut en liten låda.

 

Jag skar ett kryss och började vattna, helt enligt instruktionerna. Här kan du följa min ostronskivlingsodling.

Installationen.
Installationen.
Dygn 6
Dygn 6
Dygn 8
Dygn 8
Dygn 9 = idag.
Dygn 9 = idag.

Vet inte om jag tycker svampen är så god men det är otroligt häftigt att se den växa.

 

Nu väntar jobb. Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0