En full flock och dräktig Stella.

Fem blev plötsligt till sju. Vår härliga hundflock har fått tillökning av två LS-hundar, Lady från Norge och Daiki som bor på foder i Staffanstorp. De här två har inte riktigt funnit varandra ännu men det läser sig fort. Trots den lilla oro som den här missen i kommunikationen skapar tar Stella det hela med ro.

Norska Lotus Lady har kommit in riktigt bra i vår lilla hundflock. Hon är accepterad fullt ut och hon har lärt sig flockens regler, helt utan problem. Igår kom vår lilla Daiki hit, som bor på foder. Det för att hennes matte ska ha 4 veckors praktik och då passar det bra att vi får lära känna henne nu när hon börjar bli vuxen. Jag kan verkligen säga att hon är en riktigt liten plutt :-) ett riktigt litet charmtroll som mer än gärna tillbringar sin tid i mitt knä.

 

Våra hundar hade inga som helst problem med att acceptera även henne. Heidieh tyckte en liten stund att Daiki var för stressad så då fick hon sig en åthutning och vips så blev hon lugn som en filbunke. Mamma Frigg blev bara glad över att återse sin dotter och resten av gänget brydde sig inte alls om henne, förutom Lady då. De här två unghundarna har väldigt stora problem med att läsa varandra, vilket inte alls är konstigt då de missat de viktiga rollspelen under "lekläraperioden" eftersom de inte gått valpkurs. Man kan nästan säga att de är lite analfabeter i hundspråket. Det är så otrolig skillnad när de två kommunicerar med varandra och när var och en kommunicerar med våra egna tikar. Våra är duktiga på hundspråket och har då inga problem med att kommunicera med dessa två. Det är inte så att de bråkar på något sätt, de förstår bara inte vad den andra vill och det skapar osäkerhet.

Nu är Lady, Daiki, Klinga och Frigg i sin älskade hundgård. Tanken är att de ska få lära känna varandra helt utan mänsklig inblandning. Givetvis har jag ett hököga över unghundarna. I hundgården brukar hundarna sova gott då de inte blir störda av att jag rör mig hit och dit. Förhoppningsvis blir det samma idag då Daiki absolut behöver en hel del vila. Hon slappnade inte av många minuter under gårdagen och natten har varit si och så. Hon har gnällt och ylat en hel del trots att hon sov i samma rum som resten av hundgänget. Men hur ska man kunna sova utan mänsklig kontakt? Ja, du Daiki... nu ska du bli hund :-) Vi tar en natt till med lite oro, sen blir det som alltid, nykomlingen sover lika gott i hundrummet som våra egna hundar gör.

Dräktig Stella, dygn 21.

Stella som tar allt med ro nu för tiden. Klinga gör ideliga försök för att få igång sin kära lekkamrat men Stella bara lunkar lugnt på. Hon är inte det minsta intresserad av att leka när vi går våra promenader. Det är numera mycket viktigare att patrullera av naturen för att se om man kan hitta någon bra plats att föda sina valpar på. Jag antar att vi kommer ha många långa diskussioner angående detta innan det är dags, runt 20 mars :-)

Försökte ta lite bilder på Stella på morgonpromenaden men när jag trodde att jag tog foto filmade jag istället :-)

Idag är sista dagen på dräktighetsvecka 3 och i morgon går vi alltså in i vecka 4. Nu händer det massor av saker i Stellas mage.

Man kan nu tydligt skilja på framben och bakben. Öronsnibbarna är synliga som ett litet flabb, öronen och ögonen bildas denna veckan.. Fosterblåsorna kan i detta stadium kännas som små bubblor på ca 2,5 cm. Dräktighet kan påvisas via ultraljud (fredag 10/2 kl 11.00). Nu är det viktigt att man ökar på tikens mat.

 

I slutet av vecka 4 är embryot ca 17-27 mm stort. Första förbeningen ses på huvudbenet. Ögonen syns tydligt och man anar öronens plats samt båda spenraderna.

Valpfoster 30 dagar.
Valpfoster 30 dagar.

Dygn 21 (idag): Skapas muskler, ögonen har formats och är nu pigmenterade.

 

  • mage: 68 cm (total ökning 2 cm)
  • midja: 61 cm (ingen ökning)

Stella har mycket god aptit. Hon är lugn och mycket trevlig i humöret. Dock vill hon helst vara för sig själv och vila. Hade valpköpare på besök igår och hon var inte det minsta intresserad av att presentera sig själv och sina väntade valpar :-) Givetvis lät vi henne vara ifred, det fanns gott om andra schappar som var glada för all uppmärksamhet de fick.

Måndag.

Att helgen kan gå så fruktansvärt fort! Det är åter måndag och åter sitter jag här vid mitt skrivbord, framför datorn, med frukostbrickan bredvid mig. Åter igen lär dagen bestå av massor av datorjobb för att sen avslutas med en hundkurs. Idag står det stadsträning i Eslöv på schemat, så Eslöv kom gärna och titta på oss när vi tränar hund på torget runt 18.30-tiden.

 

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0