En dag full av känsla.

Det blev ingen blogg igår för det hade jag inte tid till. Steg upp i ottan (i alla fall för mig som sällan behöver ställa väckarklockan), på med kläder, ut med hundar, mata hundar, mata mig själv och sen in bilen. Jag tillbringade dagen på ett helt underbart event i Malmö tillsammans med min kära mor.

Jag som alltid sätter min mobil på laddning varje kväll när jag lägger mig, hade glömt göra detta i onsdags kväll. När jag vaknade igår morse, då mobilen skulle vara väldigt viktig, hade jag bara 20% batteri. Det blev snabbladdning så när jag åkte iväg hade jag i alla fall 40%, vilket inte skulle räcka till att ta alla bilder jag ville ta. Jag fick vara sparsam så alla bilder på den vackra maten ligger på min mors mobil, de får jag visa vid senare tillfälle.

Jag och min kära mor hade alltså köpt biljetter till Årets Kock som i år gick av stapeln i Malmö. Det var så stort och så mäktigt och så fick vi se Prinsen och alla kända tvkockar in live :-) Det luktade gott, det hurrades, det spelades musik på hög volym och man hade stor lyckokänsla i kroppen. Vi tittade på när de duktiga kockarna lagade sina 5 vegetariska rätter, varav 3 skulle vara kalla och 2 varma samt sin fasanrätt. De hade 5 timmar på sig att göra alla dessa anrättningar och de skulle servera 14 portioner av det vegetariska och 14 av fasanrätten. Vilka kreationer de fick till! Jag var så imponerad och önskade verkligen att det hade funnit möjlighet till att smaka, vilket aldrig skulle funka med tanke på hur stor publiken var. Så mycket folk!!! Så mäktig känsla under hela dagen.

Jag lever ännu i ett lyckorus.

Stella, dygn 18.

Aptiten är fortfarande lite si och så på morgonen men på kvällen slukar hon allt hon får. Dock går skinka, korv och liknande ner om jag bjuder det på morgonkvisten. Klart jag bjuder det :-)

När hon ätit det lilla hon är intresserad av att äta, går hon, Lady, Klinga och Frigg direkt bort mot ytterdörren så att jag kan släppa ut dem i sin älskade hundgård. Förstår inte att man vill tillbringa tid där i kylan... men så är jag inte hund. Hedieih och Chia får stanna inne för de är inte alls intresserade av att vara där ute. Undrar om Stella tycker att hon ska föda sina valpar i hundgården. Om hon tycker så, så är vi definitivt inte överens :-)

Hundgården har en stor utegård samt ett bo att gå in i, en del av verkstaden, dock utan värme. Där inne har vi byggt en låda som jag fyllt med plädar samt lammullsfällar. Vid öppningen har vi satt upp en tjock filt som skyddar mot drag. Ja, de trivs verkligen i sin hundgård.

 

Nästa fredag vid den här tiden är vi hos veterinären och får veta HUR många valpisar som gömmer sig i Stellas mage. Inte OM utan HUR MÅNGA, då hon visar alla tecken på dräktighet.

 

Vad händer i magen?

I dag börjar frambenen bildas och luktsinnet skapas. I morgon lär jag inte hinna blogga då det är kursstart för mig och Lady så i morgon, dygn 19, börjar bakbenen bildas.

Dygn 20 (söndag): Skapas hjärtanlaget, noshåla och huvudplatta. Vid det här laget börjar man skönja konturer av vad som ska bli kropp, hals, huvudet och svans. Se bild nedan.

ca 20 dygn gammalt foster.
ca 20 dygn gammalt foster.

Det är fredag och fredag innebär städdag, men denna fredag är en annorlunda fredag. Jag ska diska undan och plocka lite efter gårdagen och sedan åka och handla. Ikväll är det födelsedagsfest så jag måste fixa lite presenter.

 

Önskar dig en trevlig fredag. Vi hörs igen på måndag!

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0