Lugnets helg

Då jag visste att kommande vecka skulle vara ganska aktiv, liksom den kommande helgen, var jag noga med att se så att helgen som gått skulle gå i lugnets tecken, både för mig, familjen och hundarnas del. Vi alla behövde ett litet andningshål.

Började fredagen med den sedvanliga morgonpromenaden med hundarna. Sen var det till att sätta tänderna i mitt nya stora projekt som startades av sig själv, fixa runt skrivbordet i vardagsrummet. På väggarna runt skrivbordet fanns det 2 hemmabyggda hyllor (fanns här när vi flyttade in för 13 år sedan) varav den ena hyllan börjat lossna från väggen. D säger att jag inte fick ha så mycket saker på den men var skulle jag annars ha dem? I torsdags morgon vaknade jag av ett brak och hyllan hade helt lossnat på väggen så alla pärmar mm låg på golvet och på skrivbordet. Jag hade en himla tur som inte hade datorn på skrivbordet just denna morgon. Nu är hela hyllan borta och kvar finns bara den som är framför skrivbordet. Jag har rensat ut bland alla pärmar och de flesta kunde faktiskt flytta till förrådet då innehållet var flera år gammalt. Nu ska bara väggen fixas till så den inte ser så schabbig ut med alla hål mm.

 

Detta tog hela fredagen och när det närmade sig kväll var det dags för matlagning. På menyn stod en god kycklingfilé med ris och hemmalagad Currysås. Recept finner du under Blogg/Recept. Kvällen avslutades i tv-soffan med en bra film och alla hundarna i soffan.

Fredag övergick till lördag och jag vaknade med en automatisk "Botoxinjektion", en överläpp som var värre än ankläpparna som det kvinnliga folket har på farmen. Det sprängde och det kliade... jag hade fått ett nytt herpesutbrott, något jag alltid får vid stor stress eller istället för att en förkylning bryter ut. Jag hatar dessa utbrott samtidigt som jag är glad över dem. Hellre ett litet munsår en än förkylning! Nu är ju alla människor förkylda så det är skönt att slippa vara sjuk. Fult är det dock. Skulle kanske bett om en herpesvaccination när jag var och gav Stella sin...

Resten av lördagen gick i familjens tecken. Jag och D åt frukost och sen packade vi in alla 6 hundarna i bilen (är nu 6 med passehunden Lady) och for till Sularpsfarmen för lite grönsaksinköp. Du milde vad mycket det fanns och vilka grönsaker!!!

När vi shoppat klart for vi vidare till nästa utflyktsmål - Svarta hål i Revinge. Här är enorma vidder som hundarna kan rusa runt på, jaga lite kaniner och vi kan bara ströva runt och njuta av naturen.

På onsdag ska jag och några av hundarna dit igen tillsammans med en vän. Kanske vill du hänga på?

Det blev söndag och ännu en dag där jag bara gjorde saker jag hade lust med. Det blev en frukost, besök av föräldrarna, D åkte på en föreläsning och jag satt och slöhängde vid datorn, fixade det sista vid skrivbordshörnan och kollade en film jag somnat ifrån tidigare. Det var en skön söndag som förberedde mig för denna aktiva veckan.

 

Idag är det måndag och det känns faktiskt bra. Jag är förberedd på allt som komma ska. Det är kurser måndag-onsdag kväll. Besök hos föräldrarnas blivande valp i morgon, besök i Revinge med hundar och kär vän på onsdag och publik till Årets kock i Malmö på torsdag. Fredag är det 30-årskalas, Lördag startar jag och någon av hundarna (en som inte löper) på vår allmänlydnadskurs och Söndag kommer vår fodertik Daiki hit för 4 veckors passning och socialisering. Kan nog säga att denna veckan är full av trevliga aktiviteter :-)

Dräktig Stella, dygn 14

Idag har jag mätt henne om mage och midja för första gången.

  • mage: 66 cm
  • midja: 64 cm

Detta är de grundmått jag kommer utgå ifrån när jag framöver mäter henne varje måndag fram till valpning (20/3).

 

Stella är pigg och glad och hon äter med mycket god aptit. Hon är på vecka 2 och då är detta helt normala beteenden. I morgon går hon in i vecka 3 och då bör hon må lite illa någon dag och aptiten bör vara lite sämre för att sedan öka på igen.

 

Kollade henne spenar igår och jag tycker att de har ökat lite lite i storlek men framför allt blivit mer rosa till färgen.

Vad händer i magen?

Idag på dygn 14 - 15 fastnar ägget i livmoderslemhinnan. Embryot ser ut som en mycket liten korv. Ögon och ögonpigment börjar bildas samt nervsystemet börjar skapas.

Framöver kommer jag beskriva vad som händer i Stellas mage så gott som dagligen. Det är helt otroligt att det kan skapas en valp/bebis från ett ägg och en spermie och att varje sak har sin speciella tidpunkt. Det är häftigt...

Ja, det var lite hundbilder, lite dräktighetsinformation och lite annat smått och gott. När är det dags att ta tag i dagens arbetsskörd. Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0