Stella dygn 11

Dagarna går och idag är vi på dygn 11 av 63 dräktighetsdygn. I morse tyckte jag hon såg "tjock" ut men man ser ju det man vill se :-)

De befruktade äggen har nu passerat genom äggledarna och nått livmodern. Under tiden sker celldelning. Ja, det är ungefär vad som hänt hittills med de blivande små valparna i Stellas mage. Ett par dygn till och sen börjar det hända grejor...

Stella mår bra, hon mår toppen skulle jag nog vilja säga. Pigg och glad när vi är på promenad men har inte alls lika mycket spring i benen som hon brukar. Hon blir också lite fortare irriterad på den irriterande Klinga som ska leka med henne hela tiden. Ja, har du fått barn känner du nog igen känslan :-)

Nu blir det lite jobb och sen fredagsstädning. Oj, måste bara berätta om den helt underbara middagen jag bjöd familjen på igår.

 

Jag var och handlade på City Gross i Höör och där hittar man världens bästa fiskdisk. Letar efter bilder på nätet men kan inte hitta någon. Får nog ta bild nästa gång jag är där.

Som sagt, jag kan inte gå förbi den disken utan att det serveras fisk till middag samma kväll. Så var det även igår och igår serverade jag en fisk som jag aldrig någonsin tidigare har smakat.

Måste nog säga att det är en ful fisk med underbar smak :-) Det fanns bara 2 i fiskdisken och priset var 129kr/kg. Jag bad om en hel fisk! När biträdet tog fisken ur disken så tänkte jag... oj, den var inte liten! Det ser du ju på bilden där jag håller handen på den fula fisken. När jag tog av pappret var det fullt av äckligt SVART slem, därav handskar.

 

Jag tvättade fisken och D tog bort huvudet. La hela fisken på en smörad ugnsplåt, salta och peppra på båda sidor. In i ugnen 120 grader i ca 1,5 timme. Serverade med kokt potatis, kokta ärtor och smält smör. Den godaste fiskmiddag jag ätit på jag vet inte när. Vaknade i morse och kände direkt sug efter gårdagens middag.

 

Jag kan varmt rekommendera HÄLLEFLUNDRA och detta var inte sista gången jag åt det till middag. Vill också påtala att det var ODLAD Hälleflundra då jag vet att man inte ska fiska dessa fiskar ur havet.

 

Lite kul var det när jag ringde och bjöd hit mina föräldrar. Jag berättade att jag köpt en HEL Hälleflundra och att jag skulle tillaga den i ugnen. Hörde hur mamma drog en djup och lång suck innan hon frågade HEL??? Ja, hel... vad är det för konstigt med det tyckte jag. När de kom hit förstod jag varför...

 

Wikipedia:

Utseende

Hälleflundran är den största plattfisken i Atlanten och en av de största plattfiskarna i världen.[3] Idag uppnår den en längd upp till 3,5 meter och en vikt av 325 kilogram.[4] Tidigare, när fisketrycket var mindre, kunde den nå en längd av upp mot 4,7 meter.[5] Till färgen är de äldre på översidan mycket mörkt olivgröna eller nästan svarta och på undersidan är de vita.

Vi konstaterade att detta var en liten Hälleflundra med sina 2,6 kg. När vi ätit klart blev det en matlåda till D och så var hela fisken och tillbehören slut! Perfekt för 5 personer.

Dags för jobb! Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0