Nu är vi klara.

Lite vemodigt men nu är vi klara med denna efterlängtade parningen. I förmiddags hade vi besök av underbara Walter och hans trevliga matte.

Det har gått så otroligt bra. Jag tror att Walter är född till att para tikar :-)

 

Första dagen tog det kanske 10 min med ca 4 försök innan de fick till det. Igår tog det max 5 min och sen satt han där. Idag tog det max 3 min och de påbörjade en hängning om ca 20 min.

 

De leker mycket och verkar tycka väldigt mycket om varandra. Det här bådar mycket gott inför kommande valpar. Går parningen bra är det bra föräldradjur, så känner i alla fall jag. Dessutom tror jag att Stella kommer bli en helt underbar mamma, precis som hennes egen mamma var.

På efterfrågan om hur en parning går till så filmade jag från att de kom in i trädgården tills parning genomfördes. Vill du inte titta så tryck inte på filmen nedan!!!!

 

Jag slutade filma när de satt fast för att kunna vara nära vid hängningen. Fram till dess fick de sköta sig själv helt och hållet. Vid hängningen höll vi oss nära för att de inte skulle riskera att dra sig ifrån, absolut inte höll fast. En parning ska till största delen skötas av hundarna själv, tycker jag.

 

När hängningen släppt lät vi hundarna leka en god stund.

Nu håller vi tummarna för att det var bra kvalité på ägg och spermier så vi kan ta emot ett gäng nya Schapendoesvalpar runt 20 mars. Jag har så stor tilltro till denna valpkullen. Med så underbara föräldrar kan det bara bli helt underbara avkommer <3

Nu har vi gjort 3 fina parningar och vi får nu vara klara. I morgon bär det åter av hem mot Sverige och Eslöv och nu startar en mycket spännande framtid. Dräktig eller inte? Ja, det lär vi nog kunna få svar på om si sådär 2 veckor och runt 17 feb blir det dags för ultraljud.

I skrivande stund ligger Stella helt utslagen på golvet. Det är en trött och nöjd tjej. Efter parningen fick hon leka lite med Sussi och Lady. Walter gick sin egen väg och markerade in sitt nya revir :-)

Nu ska jag snart iväg och få håret fixat. Ikväll blir en lugn kväll tillsammans med goda vänner <3

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0