En resa i racerfart med lyckad parning.

Måndagsmorgonen började med en lugn hundpromenad. Jag passade på att ringa ett telefonsamtal och eftermiddagen bröt ut i ett smärre kaos.

Telefonsamtalet gick till Malmö djursjukhus. Jag fick tid för progesterontest en timme senare. In med hundarna, en snabb frukost och sen gav jag och Stella oss iväg.

 

Ett blodprov och 3 timmar senare åkte världens snabbaste packning in i bilen tillsammans med Stella och mina föräldrar. Bilen for iväg i racerfart mot Oslo/Norge för en träff med Stellas blivande kavaljer, Walter.

 

Jag var otroligt osäker på hennes löp på morgonen. Tyckte svullnaden hade gått ner och hon visade inga tecken alls på höglöp. Fertilitetsspecialisten på djusjukhuset ringde vid 13.00 och gav mig resultatet från blodprovet, 10,48 .... Shit! Det är akut! En parning skulle göras under eftermiddagen idag och förmiddag i morgon.

 

Jag har aldrig packat så snabbt och klockan 14.15 gav vi oss iväg. Färden gick snabbt och bra och vid 21.15 var vi framme. Hanen var på plats och 20 min senare hade vi fått till första parningen.

Det blev en hängning om ca 9 min. Allt gick väldigt lugnt och bra. Stella gnydde lite och Walter bara stod helt lugnt och stilla och väntade på att det skulle släppa.

 

Idag är det en lugn dag här i Norge och runt 15 kommer Walter på besök igen. Hoppas på ännu en lyckad parning.

 

Håll tummarna för oss...

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Jessica Cassland (tisdag, 17 januari 2017 12:42)

    Alltså, detta är såååååå spännande! Duktiga Stella<3