Som vanligt.

Det var det! Då var man tillbaka i den "grå vardagen" igen. Idag kan jag verkligen säga grå när jag tittar ut genom fönstret. Det är grått och mulet och marken har bara en lätt pudrad yta av snöslask. Termometern visar på + 2 grader och hundarna blev skitigare än skitigast på promenaden. Ja, vi är tillbaka i den grå vardagen.

Man säger alltid - Efter regn kommer solsken men efter solsken kommer det också alltid regn. I dag är det regn efter solsken, känner jag. Det har varit underbart med denna lediga tid. Jag har tillbringat dagarna med familjen och hundarna men faktiskt också jobbat massor. Enda skillnaden idag mot de tre senaste "lediga" veckorna är att jag inte åkt iväg om kvällarna för att hålla kurser. Kvällens fritid är i o m idag över. Ikväll kör jag igång en valpkurs och efter den en fortsättningskurs i Eslöv. Det är många anmälda till båda kurserna så detta ser jag framemot med stor glädje. I morgon kör jag igång en valpkurs och därefter en utställningskurs i Tygelsjö. Onsdag och Torsdag kväll är lediga kvällar. Dock hoppas jag kunna fylla torsdagskvällen med någon form av kurs på någon av våra kursplatser. Vad vet jag dock inte ännu.

Stella och Frigg slappar i soffan i skrivande stund.
Stella och Frigg slappar i soffan i skrivande stund.

Men vardagen är kort. Redan nästa vecka har jag förmodligen ledig tid igen då jag tror att vi är, eller åtminstone är på väg mot Norge för att para Stella. Ännu visar hon inget höglöp, men det kan komma snabbt eller så kan det dra ut på tiden. Jag har i alla fall planerna på att ge oss iväg mot Norge på söndag. Kommer göra ett fertilitetstest så jag vet när det är rätt tid. Det här kommer jag inte att missa!!!

Det är inte bara de här 2 tjejerna som är trötta idag. Chia är helt utslagen efter en väldigt aktiv helg där hon och jag har, eller skulle lära oss, Do as I do, dvs att lära hunden att härma. Det var svårt, otroligt svårt, då Chia hör ganska dåligt. När man tränar det här bör man inte använda några kroppsrörelser alls utan man vill att hunden ska observera och sen utföra på signalen Do It! Jag är superdålig på att lägga signal på beteenden och har kommit på att jag är otroligt flitig med att lära in kroppsignaler. Jag blev också upplyst om att jag ställer väldigt mycket krav på hunden när jag ger en signal. Jag är också väldigt dålig på att uppmuntra hunden om den gör saker som inte var menade av mig att göras. HUNDEN GÖR ALLTID RÄTT!!!! Jag måste ändra mitt sätt att prata med hunden. Jag måste visa mer glädje och mindre krav. Det här var så otroligt nyttigt för jag hade ingen aning om att jag var så här när jag tränar med mina hundar.

I morgon får jag hem Heidieh som varit på besök hos en familj under julhelgen samt Klinga som varit i Göteborg och tävlat i juniorhandling, varit med på rasparaderna och tävlat om Göteborgs charmigaste hund. De här 2 lär sova i dagar...

Som du ser så har Klinga haft det bra <3 Bilden från utställningen är från första dagen och Klinga var inte alls på hugget, hon ville inte alls vara inne i ringen. Dag 2 var det en helt annan Klinga som skuttade fram glad och lycklig och paret slutade som 4:a gruppen där de 3 första ekipagen är landslagstävlare. Mycket bra jobbat Sofia och Klinga!!!

Fina StarWars Yoda visade också upp rasen med hjälp av sig själv. Han skötte sig galant och jag är så stolt och tacksam <3

Tiden går och jag måste börja jobba så jag sen hinner städa innan det är dags att ge mig iväg på kvällens hundkurser. Önskar dig en härlig måndag med en bild som jag tog precis på vännerna Stella och Frigg.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0