Snart gör vi bebisar!

Igår kväll blev jag glad. Har sett att Stella tvättat sig en hel del i rumpan så igår kväll gjorde jag en koll. Hon har börjat svullna upp! Äntligen!

Som jag har väntat och längtat efter detta. Stella löpte förra gången 20 mars 2016 och jag kan inte tänka mig att jag missat något löp här emellan. Det är alltså 10 mån sedan hon löpte sist, inga 6 månader som är brukligt för en tik. Nu vet jag det till nästa gång och inte planerar så fel som jag gjorde nu. Hon har inte börjat blöda ännu så löpet är inte helt igång, det tar nog ett par dagar till. Jag tror och hoppas att jag/vi och Stella befinner oss i Norge för date med Walter om si så där 14 dagar.

Det ligger spännande dagar framför mina fötter. Stellas påbörjade löp, parningen med norska Walter och en kursstart nästa vecka. Det är mycket jobb och mycket planering som kommer uppta mitt huvud och min tid. Men oj, vad jag kommer trivas. Jag älskar mitt jobb och jag älskar planering med min uppfödning. Jag känner mig riktigt upprymd idag.

Dagens väder gör ju inte min upprymdhet mindre. Termometern i köket visar att det är -8 grader utomhus. Solen skiner från klarblå himmel och marken är hård och frusen. Både jag och hundarna tog morgonpromenaden med glädje. Det var kallt och kylan bet i kinderna men denna kyla är så mycket skönare än det gråmulna och fuktiga väder vi haft under flera veckor. Det här vädret får gärna hålla i sig ett par dagar och därefter får det gärna komma massor med snö. En härlig snöstorm hade ju inte varit fel :-D

Min kära make uppmärksammade mig på en viktig sak igår kväll. Vi människor är sjukt fokuserade på att se fel och uppmärksamma fel. Inte konstigt att det ofta blir konflikter mellan hundar och deras hussar/mattar då en hund lever för det positiva som ger resultat. Jag har länge tjatat på D om att han ska byta glödlampor i våra bokhyllor. Det är speciella lampor så jag ville inte ge mig på det själv. Igår kväll satte jag mig hos honom i soffan och han frågade om jag inte märkt något. Jodå, han hade inte tänt belysningen över tavlan över tv:n. Han hade inte heller tänt ljusstaken i fönstret bredvid tv:n och golvlampan bredvid fåtöljen hade han också glömt! Ok, är det vad du ser? frågade han. Jaaaa... jo det är det väl. Det gick en stund och han frågade mig igen, ser du verkligen inget annat? Jag tittade mig omkring men nä, han hade glömt de här såååå viktiga lamporna. Han tittade på mig och skakade på huvudet. Vad är det för fel på oss människor? undrade han. Varför ser vi människor bara det som är fel? Jag tittade mig omkring och det var helt otroligt men jag såg inte det han ville att jag skulle se. Han visade mig. HAN HADE BYTT LAMPOR I BOKHYLLORNA! Jag bara tittade på honom och undrade... VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ OSS MÄNNISKOR? Hur i hela fridens namn kunde jag inte se detta? Jo, jag var så fokuserad på det som var fel! Om vi nu byter ut lamporna i bokhyllorna mot familjens hund... usch, stackars hund!

Frukosten är avklarad och jag ska flytta in på arbetsrummet för lite datorjobb. Sen blir det en liten utflykt och kvällen ska tillbringas i familjens tecken.

 

Önskar dig en trevlig helg. Själv är jag på kurs hela lördag och hela söndag eftermiddag. Jag ska lära mig träningssättet "Do as I do". Vad det är? Tja, kolla filmen nedan.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0