Det är över.

Det är kul och mysigt med jul, nyår, midsommarafton och andra kalendariska högtider, men det är också mysigt när det hela är över.

Julafton och övriga juldagar överstökades utan några bedrifter, liksom nyårsafton och nyårsdag. Vi samlades nära och kära och firade tillsammans. Är det nyårsafton är det mycket fokus på maten och jag bjöd våra kära gäster på förrätt, varmrätt och efterrätt, allt så hemmalagat som det bara gick.

 

Åter igen fungerar inte redigeringsprogrammet så jag ber om ursäkt för att du kanske får nacksparr...

Vi träffades kl 18 och började med en god fördrink, bestående av ett glas Martini. Därefter serverades förrätten. Dillraggmunk med skaldjur, syltad rödlök och hemmalagad tomatmajonäs.

http://www.ica.se/recept/dillraraka-med-skaldjur-och-tomatmajonnas-718045/

Till varmrätt bjöd jag på gorgonzolaspäckad oxfilé med råstekt potatis, baconlindad hericoverts och grillad tomat. http://www.koket.se/leif_mannerstrom/huvudratter/vilt/gorgonzolaspackad_file/

Trerättersmiddagen avslutades med en hemlagad glass som var otroligt lätt att göra och kunde göras flera dagar i förväg. http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/hemgjord-glass-utan-maskin/

Det var en riktigt trevlig kväll, förutom att jag fick ett "lättare" gallgångsanfall under kvällen. Det gick över av sig själv och jag kunde återgå till sällskapet ca 1 timme senare.

Kvällen slutade runt 3-tiden på söndagsmorgonen för min del. Gårdagen var därmed en ganska slö dag men mycket naturprogram på tv med ryggläge i soffan. Lördagen är fortfarande inte utstädad och det lär jag få ta ikväll. Om en liten stund är det dags för mig att fixa till mig lite, jag ska nämligen åka och titta på en liten valp tillsammans med mina kära föräldrar. Bilder och lite annat kommer i eftermiddag eller i morgon förmiddag. Jag varnar för sötchock!!!

De får hundar jag har kvar hemma får följa med och vänta i bilen för en liten promenad senare. Heidieh är hos en familj som väntar på valp efter Stella och Klinga åkte igår iväg till Sofia för att följa med henne och tävla i juniorhandling på My Dog i Göteborg under helgen.

Familjen som nu lånar Klinga har själv ett gäng pudlar. Det blev kärt återseende när vi tog ut de och våra på stora ängen.

Tiden går... Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0