Välkommen Urd!

Många tog emot stormen Urd med obehag och fasa medan andra tog emot Urd med stor kärlek. Jag tillhörde den sistnämnda skaran, dock blev jag lite besviken.

Var på sista julkalaset igår kväll och åkte hem runt 20-tiden. Det hade gått ut varningar om att man inte skulle vistas utomhus efter det klockslaget och vi lyssnade på dessa varningar. Det blev en bitvis ganska vinglig färd hem pga starka vindar som tog tag i bilen. Jag åkte som tur var. Tycker inte om att köra bil när det är mörkt pga dåligt mörkerseende och de starka vindarna gjorde inte saken bättre. Snälla D körde bilen och tog oss säkert och lugnt hem.

 

Väl hemma tog vi ut hundarna och slog oss sen ner i tv-soffan för att avnjuta hur vindarna rev och drog i huset... Vi hörde knappt att det blåste! Inte en enda gång fick jag höra ett "knak i taket". Detta knak som jag tycker är så mysigt när det blåser mycket.

 

När vi gick och la oss hörde jag att det blåste rejält. Jag ville inte somna! Jag ville vara vaken hela natten och lyssna på hur vindarna rev och drog i träden, i huset, taket mm. Men... jag som brukar ha lite svårt för att somna, somnade på ett par minuter. Snopet. Jag vaknade igen runt 3 i natt och då tror jag det var orkanvindby, jag njöt. Därefter hörde jag inte en enda stormby till och jag sov lugnt till klockan 10! Du milde! Hur gick det där till? Så klart vaknade jag med huvudvärk efter att ha sovit så hårt och så onödigt länge. Denna huvudvärk har nu dock gått över utav sig själv efter lite kaffe och macka.

Tog ut hundarna på den vanliga morgonrundan med en lite spännande känsla i kroppen. Har skogen stått pall mot stormen? Jodå, absolut inga problem alls. Inte ett träd hade fallit för vindarna, inte en gren hade trillat av. Skogen såg ut exakt som den gjorde igår. Det var ju skönt.

Men fy hundan vad det blåste ute på stora ängen. Jag hade svårt för att hålla mobilen stilla när jag skulle filma hundarna. Vinden drog i mig och mobilen, hundarna bara älskade vinden som drog i deras pälsar.

I fredags hämtade jag ut min nya mobiltelefon, den jag väntat på i ca 6 månader. Skulle ha en Samsung Note 7 men då den brann inne valde jag Iphone 7+ istället då jag egentligen bara är ute efter kameran. Filmer och bilder fr. o. m. nu kommer alltså från denna nya mobil och jag kan säga att jag är mycket mycket nöjd med mobilkameran.

Stella ja! Jodå, jag tycker hon blir mer och mer svullen och jag tror att vi faktiskt närmar oss löp. Men som sagt, jag tror!!! Eller så tror jag det jag vill tro :-) Hoppet har dock inte övergett mig ännu och jag hoppas det inte övergett dig heller.

 

Nu ska frukosten plockas in och jag ska flytta in till skrivbordet för lite datorjobb. Det är hundskolan som ska få inlagt en ny valpkurs i Lund och jag ska försöka få igång en webbkurs. Hittat programmet och ska nu "bara" lära mig hur det fungerar. Spännande... Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0