Dagarna efter.

Det gick bra, i alla fall hyfsat bra de här juldagarna. Julafton var en mysig dag, gårdagen var en lååång dag.

Min syster hittar sin plats.
Min syster hittar sin plats.

Julafton började med en mysig sovmorgon, nåja tonårsonen tog sovmorgon ända till kl 14, men vi andra steg upp runt 9-snåret. Ut med hundar och fixa en god helgfrukost. Allt gick i lugnets tecken då jag fixat alla inköp av både mat och juklappar dagen innan. Skinkan kokte jag på lillejulaftons kväll.

 

D fixade all julmat som skulle tillagas, revbenen skulle griljeras och laxen skulle kokas. Det är allt som oftast jag som lagar mat i detta huset men när det gäller jumaten är det D som står i köket. Där är han mästaren!

Jag städade och dukade ett vackert julbord.

Vi åt massor av god mat (även om det knappt syntes att vi tagit från faten) och hade en trevlig kväll med julklappsutdelning och julklappsspel.

Jag håller på att bli tokig! Från igår morse har vårt bredband varit smalare än smalaste "smalband". Det är som om någon hällt klister i nätet. Det går inte att öppna programmet som finns inlagt i bloggprogramet, för att vända bilderna på rätt håll. Sorry om du får vända och vrida på ditt huvud. Inte tala om igår när vi skulle streama film via Netflix då det inte fanns ett uns att titta på på de vanliga tv-programmet. Titta 5 min, buffra 5 min osv.

Till slut gav vi upp och gick och la oss, inte lite irriterade.

 

Nåja, julafton var mysig och gårdagen var låång, vilket jag alltid tycker att juldagen är. Började dagen med att plocka undan, diska upp all disk och slänga mängder av juklappspapper. Sen åkte jag och D till Lund för att gå på Mediamarkt rea. Shit, vad mycket folk!!! Vi hittade i alla fall det vi söket, en adapter till sonens nya datorhörlurar (som ändå inte fungerar). Vi åt rester av julmat och sen såg vi som sagt hrmmm... på film. Just det, mellan det så hämtade vi hem Dobby då hans matte och lillhusse insjuknat i influensa under julaftonskvällen.

Klinga till vänster med sonen Dobby denna annandagsmorgon.
Klinga till vänster med sonen Dobby denna annandagsmorgon.

Dock tror jag att vi upplevde en positiv sak igår kväll. Dobby är nu snart 5 mån och igår upptäckte han att tikar kan lukta väldigt gott.

Det började med lite "flirtlek" mellan Dobby och Stella, Stella som aldrig leker eller visar något intresse för Dobby inomhus (knappt utomhus heller). De myste och efter en stund började han rida på henne. KAN HON VARA PÅ GÅNG MOT LÖP??? Jag kände på henne och tyckte inte jag kände någon skillnad på vulvan men han måste känt någon lukt, hon måste känt några annorlunda känslor eftersom hon lekte så här med henne. Idag ska jag "topsa" henne idag, dvs kolla så hon inte blöder. Nu vill jag verkligen att hon kommer igång!!! Nu orkar jag inte vänta längre...

Då har vi kommit till Annandag Jul och sista helgdagen på denna julhelgen. I morgon är det vardag igen och D är tillbaka på jobb. Men Annandag är inte slut, först ska vi fira jul med D:s släkt i eftermiddag.

Jag älskar storm och oväder men jag vill helst sitta inomhus framför den sprakande brasan. Men vi ska träffas i eftermiddag så mysa i stormen framför brasan kan jag göra framåt kvällen.

Så kära lilla skog... håll hårt i rötterna. Du kommer få jobba hårt under det kommande dygnet.

Nu ska jag plocka undan frukosten och sen ska hundarna ut. Önskar dig en trevlig Annandag jul. Kramiz.

Fr vänster: Stella, Klinga och Frigg
Fr vänster: Stella, Klinga och Frigg

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0