Torsdagstankar

Det är mörkt och kulet ut. Chia kliver omkring med tratt på huvudet. Stella har ännu inte börjat löpa. Frigg fortsätter "göra något" med Heidieh. Ja, det är en helt vanlig torsdag men en torsdag som leder till en mycket spännande helg.

Stackars tant Chia!

Hon har lite dille på att slicka på sitt ena ben så fort hon ligger ner och vilar. Vi tjatar och tjatar och hon slutar för stunden, för att ganska snart börja igen. Hon låter på ett väldigt speciellt sätt när hon håller på, ger ifrån sig ett väldigt enerverande ljud. Jag kan höra det på "mils" avstånd.

 

Igår började hon plötsligt halta rejält, inte alls villig till att stödja på sitt vänstra framben. Jag hade sett på morgonen att hon slickade mycket under den tassen. Efter en check kunde jag konstatera att hon hade en klump av hoptovad päls vid stora tramdynan. Klippte bort den och så klart hade Chia slickat fram ett sår. Jahapp, bara till att ta fram den hemska "lampskärmen" som jag hatar (tror inte jag är ensam om hatet). Nu ligger hon här bredvid mig och se allmänt deppig ut. Stackars tant Chia...

Stella bus ja... hur länge ska jag och valpköparna gå och vänta på att hon ska komma igång med sitt löp? Det är 2 månader sedan hon borde kommit i löp men hon fortsätter hålla oss på sträckbänken. Jag håller på att bli galen av denna evinnerliga väntan. Hon visar alla tecken på att det är på gång, vilket hon gjort nu i 2 månader men nä, ingen svullnad och inget blod. Bakdelen ser precis ut som den gör vid normalt, icke löpande, tillstånd. Himla goa hund...

Norska Walter går runt där i Norge och längtar efter sitt möte med vackra Stella. De har träffats en gång och båda blev lika förtjusta i varandra. Hoppas på ett återseende inom väldigt kort tid. Stella, kom igen nu!!!

Friggeligg, hunden som det är helt omöjligt att lära in signalen för Ligg, dvs ordet Ligg. Hur ska hon kunna skilja på Frigg och Ligg??? Tänk att detta kom jag inte på förrän en dag då jag var på kurs och Frigg inte lyssnade ett dugg när jag bad henne "Ligg". Instruktör Cicci studerade oss och frågade hur jag tänkt när jag satte den signalen på det beteendet. Vadå? Ligg heter väl alltid Ligg? Jo, men inte om hunden heter Frigg!!! Amen hallå!!! Skärp mig! Så klart hon inte kan ha signalen Ligg på beteendet ligg. Det låter ju lika, Frigg och Ligg, nä jag måste döpa om helt enkelt.

 

Nåja, Frigg ja. Vet inte riktigt vad hon sysslar med men hon kör en diskussion med Heidieh varje kväll. Denna diskussion innebär att hon vandrar runt Heidieh och båda är stela som två pinnar. Heidieh viftar då och då på svansen vilket Frigg absolut inte gör. Igår la vi oss inte i utan lät de diskutera en bra stund men till slut kände jag att det var nog och sa ifrån. Båda gick och la sig som om inget hänt. Jag tror inte på det här med rangordning i en hundflock. Varje individ är ledare för den sak man är bäst på. Jag tror inte heller på det här med att klättra i rang, ta ledarskap osv, det existerar inte i mina tankar, så vad är det då Frigg sysslar med??? Ska filma en dag så får vi slå våra kloka huvud ihop.

Fina Friggeligg <3
Fina Friggeligg <3

Ja det är äntligen torsdag och helgen närmar sig med stormsteg. Denna torsdag är en gråmulen dag med blåst och regn, vilket är mycket välkommet så vår dricksbrunn fylls med vatten. Det är mörkt och kulet och jag har fått tända alla julstjärnor och ljusstakar i fönstren. Det är riktigt mysigt inomhus. Det blev en kort morgonrunda då varken jag eller hundarna hade någon större lust att vara utomhus, nä vi håller oss hellre här inne i värmen. Det är en torsdag som tar mig mot ytterligare en spännande kurshelg, kurshelg 2 av 3 anmälda.

 

På lördag blir det till att stiga upp tidigt då kursen för mig och Klinga börjar kl 9.00. Vi ska gå kurs i shaping, liknande den jag gick förra helgen, men nu ska vi ha hund med och träna på riktiga hundar. Älskade underbara inlärningssättet shaping där all mänsklig "hjälpa är att stjälpa". Där jag som människa är åskådare ända tills tummen tryckt på klickern. Fram till klicket är det hundens tid, efter klicket är det människans tid, tills dess att hunden ätit upp/lekt klart med sin belöning.

Söndag är det samma sak. Shaping med hund kl 9.00-13.00 men därefter bär det raka vägen mot Tygelsjö och vår kursavslutning med julfest som börjar kl 14.00. Det blir glöggmingel, tipsrunda, tomten på besök och en överraskning som jag inte har en aning om hur den ska fungera :-)

Men ännu så länge är det bara torsdag och denna torsdagen ska få bjuda på lite lussebullebakning, Dobby som kommer hit för att vara här ett par dagar och lite annat smått och gott.

 

Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0