Lantlollor i stan på nytt.

Första Advent = Julskyltning = besök i stan tillsammans med hundar. Hundar som tyvärr får alldeles för lite stadsträning utanför hundskolejobb, skrämde slag på Eslövs hundfolk.

Börjar med att önska alla mina läsare en riktigt trevlig Första advent, dock i efterhand. Själv hade jag och familjen en underbar Advent som firades med julskyltning och därefter Lutfiskmiddag hemma hos föräldrarna.  Denna julskyltning ja...

 

Om man ska ut i friska luften och man har hund tar man ju oftast hunden med sig. Jag och D bestämde oss för att ta med Stella och Klinga på julskyltningen. Stadsträning är verkligen något våra hundar behöver då de är riktiga lantlollor och urkassa på att gå i koppel. De drar inte i kopplet men de gillar inte att vara bundna, är ju vana vid att alltid vara okopplade.

 

Vi och mina föräldrar tog hundarna med oss och sen promenerade vi mot Eslövs Centrum. Efter en stund mötte vi första hunden och våra hundar som är så otroligt vana vid hundmöte och andra hundar fick fullständigt fnatt. De gjorde värsta utfall och skällde som dårar på den andra stackars hunden. Ja, det blev väl inte så trevliga blickar från den mötande hundens matte precis. Vi promenerade vidare, mötte fler hundar och våra hade samma beteende. Inte tala om Stella när hon såg hästen!!! Shit vilken stor hund!!! Den ska ha sig en ORDENTLIG utskällning, som om Stella aldrig tidigare sett en häst hmmm...

Alla känner väl till det där talesättet... Skomakarens barn har de sämsta skorna! Så är det säkerligen. Tur jag inte hade något på mig som talade om att jag var instruktör och Bonizas Hundskola :-) Ingen hade någonsin kommit på kurs hos oss haha... Men är man samlad flock så är man. Om vi bara hade haft 1 av hundarna med oss hade den inte sagt ett ljud för så är det alltid. Flera är starka... Men ack vad det är pinsamt. Det märkliga är att båda dessa var med oss när vi höll stadsträning i Lund förra veckan. Stan var full av hundar och ingen av dem sa ett enda ljud, inte ett morr, inte ett skall. Hur i hela friden vet hundarna när det är jobb på G eller inte. Vad är skillnaden för dem? Gör jag skillnad? Har ju samma kläder på mig, hade godisväska runt midjan mm men för hundarna var det tydligen stor skillnad. Nu jäklar ska det bli stadsträning av!!!

När vi tröttnat på våra hundar gick vi hem till föräldrarna och åt god mat. Mums med Lutfisk. Idag står det kotletter med hasselbackspotatis på menyn, inte fel det heller.

 

Önskar dig en trevlig måndag.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0