Måndag med den vanliga känslan.

Ja så är det, går man och lägger sig söndag kväll är det alltid måndag när man vaknar. Hemska måndag! Kan väl egentligen inte säga att jag hatar måndag men jag ogillar måndagar starkt.

 

Måndagsmorgon innebär ständigt en känsla av ångest och oro, liksom den genomlidna natten. En natt mellan söndag och måndag består alltid av väldigt orolig sömn och många mardrömmar där jag är på flykt på ett eller annat sätt. När jag vaknar av drömmen har jag en sådan olust i kroppen och har svårt för att somna om.

 

Jag lever upp ordentligt på helgen och det är väl därför måndag är så tung. Jag får sitta ensam vid frukostbordet. Hela huset andas av ensamhet när D och A är på jobb och i skolan. Jag har hundarna (som tur är) men de är lite svåra att prata med ibland, även om de är gott sällskap. Hela måndagsmorgon andas VARDAG och vardag är som vanligt liksom. Man går som på rutin när det är vardag, man bara gör saker man måste göra. När det är helg är man fri till att göra vad man känner för just då.  Men idag är det måndag och det är bara till att ta tag i dagen!!!

Jag har länge känt för att julpynta hemmet men tiden har inte funnits. Idag är det dock dags. Jag tjuvstartade lite igår kväll med att sätta upp en ny stjärna i det ena köksfönstret. Det blev så juligt och fint. Så fort jag bloggat klart ska resten av huset också pyntas. Detta kan säkert pigga upp det tråkiga måndagshumöret.

I fredags gick jag ut med en utmaning till alla våra valpköpare. De fick film på 3 övningar som jag gjorde med mina hundar och fick där välja 1 utav övningarna. På fredag ska resultatet visas med en film. Några har redan lagt in en film men jag godkänner inte helt och hållet hahaha då de lockar hunden till att utföra beteendet. Men det är upp till var och en hur man vill träna in beteendet. Jag personligen föredrar att det shejpas in, vilket innebär att hunden får testa sig fram på egen hand genom att jag markerar och belönar beteenden som leder mot målet. Detta ger hundens hjärna en bra tankegymnastik och det bildas fler hjärnceller. Här är mina 3 filmer.

DATORN VILL INTE LÄGGA IN FILMERNA SÅ DE KOMMER SENARE UNDER DAGEN!

Nu är det dags att ta tag i julpyntningen. Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0