På väg.

Efter en lugn och trevlig dag var det dags för mig att sätta mig i bilen och köra mot Tygelsjö och min valpkurs. Normal körtid är ca 45 min, igår tog det 1,5 timme.

Jag lämnade hemmet kl 15.50. Körde inom Mc Donalds för att få lite mat i magen. Där stod jag och väntade i ca 20 min innan jag fick chansen till att betala och sen få min beställda mat. 20 min!!! Åt under tiden som jag körde och första stoppet var vid rondellen som sedan tar mig ut på motorvägen, några km kröp vi fram. Väl ute på motorvägen var det bara att gasa på ett par km tills jag kom fram till den vanliga platsen för trafikkaos (kör ju i rusningstrafiken). Dock kröp vi längre än vad vi brukar och polisen kom farande sicksack mellan bilarna med blåljusen på. Ok, en bilolycka någonstans suck. När bilkön släppte såg jag dock varken poliser eller olycka.

 

Gasade på någon km innan det var dags för nästa bilkö, gasade på, ny bilkö osv osv... Jag trodde jag skulle bli galen då jag såg att klockan bara tickade på.

 

Tror du jag kom i tid till min kurs som jag planerat att vara så god tid till? Just det, hela 10 min för sent anlände jag och vi kunde starta kursen. Stressade in med en Klinga som kände av min stress och skällde ut alla väntade valpar, hussar och mattar. Tänk vad förarens kroppspråk kan påverka hunden! Nåja, vi kom igång och kursen blev jättetrevlig.

Det känns aldrig bra att komma försent till jobbet men vad gör man när man inte kan ta sig fram på vägarna? Det är ju helt omöjligt när det är en massa bilköer. Att köra i rusningstid och ha en tid att passa är ingen hit.

Ja vad händer då denna gråmulna onsdag? Jag ska göra klart min bokföring och sen ska jag plocka fram mitt julpynt. Jag vill verkligen julpynta nu och njuta av det ljus och färglycka som allt rött julpynt ger. Är trött på det grå och trista nu. Vet att det egentligen för tidigt men jag tror inte det är straffbart att julpynta före första advent :-)

 

Ikväll är det åter dags för valpkurs och vi ska då inviga vår nya träningsplats för Eslövsgrupperna, ridhus någon km utanför Eslöv. Det är härligt att träna hund i ridhus då man har står plats och allt är inhägnat och tryggt, dessutom älskar valparna att fara runt så gruset sprätter.

 

Det är väl så min onsdag ser ut. Hundarnas onsdag kommer bestå av vila under dagen och vara med på kurs på kvällen. Det blir en bra dag även för dem.

 

Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0