En härlig kurskväll.

Det har inte blivit så mycket bloggande under helgen. Igår morse var jag på gång men sen kände jag ingen skrivarlust och faktiskt är det detsamma idag men jag tar mig i kragen.

D skulle hålla kurs i nosework i Lund och jag passade på att träna med Dobby och Klinga. Vi tog med oss hela hundgänget utom Frigg, som fick vara hemma och vakta Adam.

 

Först när vi kom dit tyckte Dobby det var fruktansvärt läskig plats. Det var mörkt och kallt utanför bilen och gå in i det där huset som lät som om det var fullt av hundar tänkte han inte göra. Jag bar honom in och han tryckte in sig bakom min rygg. Vi satt där en stund och körde "titta-leken" och därefter kom han på att det hände ju något trevlig varje gång han tittade mot en annan hund - matte sa TITTA och så fick han hämta en godisbit hos mig. Därefter kunde vi börja träna så smått.

 

Först ut var Klinga som fick vara med på Fortsättning 1. Som vanligt gick det superbra och hon jobbade på som bara den. Sen fick hon vila och Dobby var med på valpkursen. Vi tränade lite grann men då han bara är "passehund" vill jag inte lära honom för mycket så vi varvade lite träning med att bara sitta och titta och känna sig trygg. Kvällen avslutades med valplek där Dobby plötsligt blev "herre på täppan". Där ser man hur mycket trygghet man kan skapa hos en valp bara genom att den får vara med och ta allt i sin egen takt.

Även den "gamla damen" Chia fick vara med en liten stund och visade gladeligen upp alla sina trix och konster som hon kan. Som hon njöt!!!! Så härligt att se hennes glädje. Idag är det inte så stor glädje då jag tror hon har ont i sin nacke. Har fått en värktablett och om någon timme kommer den glada spralliga Chia fram igen.

Frigg ja. Hon var ju ensam hemma. Adam satt vid datorn på övervåningen medan Frigg huserade fritt på nedanvåningen. När vi kom hem såg hon så stressad ut. Frågade Adam om hon hade stressat runt medan vi var iväg och fick till svar att hon hade varit "skitjobbig". Hon hade stått och skällt i stort sett under hela tiden vi var borta. Bara att konstatera att jag misskött det här med ensamträningen med våra hundar. De har inga problem att vara hemma själv, men stora problem med att vara hemma själv utan någon annan flockmedlem. Fy på mig!!!

Så har vi den gode Stella som fortsätter hålla oss på streckbänken. Hon tvättar sig mer och mer i baken men något löp har hon inte fått till ännu. Hur länge ska hon låta oss vänta?

Nu måste jag fixa till mig. Ska följa med Dobby och hans familj till veterinären för vaccinering. Ha det så gott. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0