Ingen bra valpkurs.

Haft valpkurs och denna slutade i ilska och "sköt er själva", typ.

Allt började så bra. Äntligen har jag hittat ett ridhus att hålla min valpkurs i under vinterhalvåret. Lite väl sent anlände jag till ridhuset men jag var i tid så vad gjorde det? Jag fixade fram allt jag behövde för kvällen och deltagarna droppade in en och en.

Innan vi hann köra igång kom ridhusägaren och ville prata med mig. Han hade missförstått det här med betalningen och räckte över ett kuvert fullt med pengar till mig. MEN, det är inte jag som ska ha pengar för hyran, det är ju du! sa jag och räckte tillbaka kuvertet. Aha, just det!!!

 

Jag kände att tiden gick och jag satte igång kursdeltagarna till att träna spontan kontakt under tiden som vi pratade klart. Det gick så där. När ridhusägaren lämnat oss checkade jag av deltagarnas arbete. Nä, så här ska ni inte göra! De bara gick runt med valparna och sa bra lite här och där.

 

Jag hade lille Dobby (valp till Klinga och Joey som är på besök) med mig och skulle visa med honom. Tror du han tog emot näringsbelöningen som jag gav honom? Absolut inget intresse alls.  Jag bad om att få låna lite godbitar av någon annan deltagare men det var ingen som ville ge mig. OK, vi gör en annan övning då. Jag instruerade men ingen var intresserad av att lyssna på mig. Jag körde passivitet på filten och alla deltagarna satt bara där och såg allmänt sura ut. Plötsligt reser sig några deltagare upp och börja göra egna övningar. En deltagare bad om att få köra apportering med sin hund. NÄ, NU GÖR NI SOM JAG SÄGER! röt jag. Jag blev så fruktansvärt arg och tårarna började rinna utmed mina kinder. Jag gick runt och försökte lugna ner mig men till slut kom jag fram till att jag skiter i det här. Det blir ingen mer valpkurs för det här gänget. De kan min s....l klara sig själv! Med de orden lämnade jag ridhuset och åkte hem med Dobby.

Ja, så kan det gå i drömmarnas värld :-D

 

Det var nästan som en mardröm. Tänk om jag skulle stå där som hundinstruktör och alla bara nonchalerade mig. Hujedamej vilken mardröm!!! På onsdag är det dags för valpkurs i ridhuset som jag fick napp på igår. Jag hoppas det blir bättre kurs än den ovan.

Som jag jagat efter detta ridhuset! Lyckan var stor igår när jag äntligen fick napp. Dessutom ligger det inte speciellt långt ifrån vår ordinarie träningsplats i Eslöv. Ser fram emot morgondagens valpkurs. Ikväll är det också valpkurs men då i Tygelsjö. Även här har vi möjlighet att vara inomhus när vi tränar hund. Skönt när det råder kyla utomhus.

Vi har en till som är lycklig i huset - Klinga. Igår kom hennes son Dobby på besök och vi bestämde att han ska stanna hos oss denna veckan. Jag var inte sen med att komma med förslaget och det är längesedan jag såg Klinga så här glad. De leker och busar tillsammans och när de tar paus sover de tillsammans. Jag kan bara konstatera att Klinga älskade att bli och vara mamma. Jag har aldrig upplevt en tik så som henne under alla de valpkullar vi haft. Klinga har saknat sina valpar otroligt mycket sedan de lämnade oss. En är inte nog, lyckan är större när hon nu har 2 runt sig.

Stella säger... Ni kan fortsätta vänta lite till för jag tänker då inte börja löpa idag! Amen åh, vad väntar hon på tro? Bättre tider?

 

Frukosten är avklarad. Jag ska kurera mig mot halsont som kommit tillbaka och den jobbiga smärtan i ryggen. Jag är 50 år fyllda och jag har aldrig under dessa 50 åren haft ryggont. I går började det plötsligt att göra ont på ena sidan, efter en stund knäppte det till även på andra sidan. Nu har jag ont i hela ländryggen och natten har varit ganska jobbig. Det blir värktabletter idag så jag klarar av att hålla kvällens valpkurs. Även sonen har fått ont i halsen och har feber. Inte en omgång till... Blir galen! Men alla onda ting är 3! Återigen har vi vattenproblem. Nu har en kran börjat läcka på vattenpumpen och den pumpar ut allt vatten från brunnen på källargolvet. Åter igen står jag här idag utan vatten i kranen. Ja så är livet på landet!!!

Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Kerstin (tisdag, 08 november 2016 09:56)

    Alltid kul att läsa dina rader