Ett liv utan hund???

Det har varit ett mycket konstigt dygn och natten har varit ganska orolig. Hur kan man leva utan en hund?

från vänster: Klinga, Frigg, Heidieh och Stella.
från vänster: Klinga, Frigg, Heidieh och Stella.

Det är säkert 14 år sedan vi befann oss i vårt hem utan att ha en enda hund hos oss. Tror inte det har hänt sedan vi skaffade älskade Bonzo, för snart 15 år sedan. Igår förmiddag var jag på Lomma BK och lämnade alla våra Schappar för att de ska agera "utlåningshundar" till barn och ungdomar som vill träna hund på Lomma Hundungdom under måndag och tisdag. Många barn och ungdomar som kommer dit drömmer om en egen hund och här får de möjlighet hur det är att ha en riktig hund i kopplet. Som du ser verkar de inte vara speciellt ledsna när de frivilligt följer med ledare Sofia. Chia vandrade iväg på sitt eget håll, även det under stor glädje.

 

Jag stod en stund och tittade på när de körde igång lite agilityträning, sen körde jag hem med tom bil. En mycket konstig känsla.

När jag varit hemma en liten stund kom D hem och vi fixade lite middag, blev resterna från gårdagens stekfrossa. Sen satt vi där, han och jag, och lyssnade på våra ljudböcker - Kepler, Kaninjägaren -  och kände oss så rastlösa och överflödiga. Vi väntade på att tiden skulle gå så vi kunde åka iväg till Daniels Nosjobbarkurs på vår kursplats i Lund (www.bonizashundskola.com). Tiden dit var evig. Tänk vad ett liv utan hund kan bli tråkigt. Hade jag haft hundarna hemma skulle jag fixat hundgodis, sett till att de fick mat, blev rastade mm. Nu hade jag absolut ingenting att göra. Hur i hela friden kan man leva ett liv utan hund???

Till slut blev det dags att ge sig iväg mot Lund och en kurskväll. Först ut var en Fortsättning 1 med instruktör C. Sen blev det dags för valpkurs med samma instruktör. Samtidigt som valpkursen körde D igång sin nosjobbarkurs. Här ser du en film där hunden ska leta upp 2 stycken gömmer med Eukalyptus.

Nedan ser du en film där instruktör C försöker shejpa in "LIGG" hos en valp.

Det var en trevlig kurskväll som avslutades med upphämtning av son och kompisar från en liten Halloweenfest samt tv-soffan när vi väl var hemma. Men att sitta i tv-soffan utan en hund som ligger halvt på en??? Nä, usch vad tomt det var. Sonen satt vid sin dator och där satt jag och D i den oändligt stoooora soffan, som annars brukar kännas så liten. Utan värmande hundar fick vi t om ta och svepa in oss i filtar. Hur kan man leva utan hund???

Natten har varit så orolig. Vi sover på övervåningen och man känner sig 100% trygg där när man vet att man har 5 stycken larmare på nedervåningen, som dessutom har full uppsyn över infarten till huset. I natt hade jag inte ett enda larm och jag vaknade flera gånger för att lyssna om jag hörde några konstiga ljud. Du milde vilken trygghet det är med hund i huset. Hur kan man leva utan hund?

Idag är det tisdag. Jag vaknade ensam i min säng denna morgon och kom på att jag inte ska starta dagen med en morgonpromenad. Jag kan gå raka vägen ner till köket och sätta igång med min frukost. Jag som då och då suckar över att behöva ge mig ut i sånt här höstrusk som råder idag. Denna morgon hade jag mer än gärna gett mig ut i höstrusket, säkert bara för att jag inte behövde göra det. Det fanns ingen som snurrade rundor på golvet av glädje över att se mig och för att få komma ut på sin älskade morgonpromenad. Det fanns ingen som tagit sig en tur på diskbänken för att se om hon kunde hitta något gott (Klinga). Jag saknade allt det här när jag stod där ensam i mitt kök och fixade min frukost. Frukosten smakade inte lika gott som den gör när man startat dagen med en härlig promenad (oavsett väder) tillsammans med dessa så glada hundarna. Nä, fy för ett liv utan hund.

Ett par timmar ska gå denna regniga tisdag och sen är det dags för valpkurs i Tygelsjö. Hoppas denna kurskväll går bättre än vad båda kurskvällarna gjorde förra veckan (1 skrämd valp och en blödande valp). Som tur är håller jag träningen inomhus denna höstruskdag så valparna slipper bli blöta och nedkylda. Efter kursen ska jag åka till Lomma och hämta hem mina så älskade hundar. Oj, vad jag ska krama om dem i massor. Säkert orkar de inte "krama" tillbaka då det varit full aktivitet hela måndagen, sovit över med ledarna och en massa pudlar i klubbstugna samt full aktivitet hela dagen idag. De lär däcka i sitt älskade hundrum direkt de kommer hem. Blir nog en lugn dag på hundfronten i morgon.

 

Nu ska jag ta tag i hemmet och starta tvättmaskinen samtidigt som jag funderar vidare på hur man kan leva ett liv utan hund :-) . Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz.

 

Älskade Chia. Bild från igår kväll i klubbstugan. Tar på krafterna att käka korv och hoppa hinder.
Älskade Chia. Bild från igår kväll i klubbstugan. Tar på krafterna att käka korv och hoppa hinder.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0