Dessa måsten.

Äntligen har dagen D kommit. Det är fredag och fredag är början på en härlig och mysig helg. Fredag innebär dock en masa måsten. När det är fredag MÅSTE man städa huset! Men denna fredag blev inte som andra fredagar.

Steg upp lite tidigare än vanligt då dottern skulle komma på frukostbesök. Sonen har sovit över hos henne för att bli Haloweensminkad, hon körde honom till skolan och kom sen hit med nybakade franskbrödsbullar.

 

Vi åt frukost och satte oss sen i bilen för en tur till Lund och Panduro. Hon behövde fylla på sminkförrådet då hon skulle på Haloweenpartay ikväll och i morgon. När vi shoppat klart tog vi en snabb lunch på Graffitycafé, bakad potatis med currykyckling. Färden gick sen vidare mot Staffanstorp och Dollarstore för lite div småinköp.

 

Väl hemma kom "familjen" och lämnade lilla Klinga så nu är hela flocken samlad för en kväll.

I morgon eftermiddag åker Klinga tillbaka till "Familjen". Klinga och Sofia ska nämligen tävla i Golden Go Juniorhandling i Tyringe i morgon kväll. Dessa två är som gjorda för varandra när det gäller just utställning. Jag har en känsla av att det kommer gå superbra och jag håller både tummar och tår för dem.

Lånad bild från nätet.
Lånad bild från nätet.

Det har inte riktigt funnits tid för att skriva blogg sedan i torsdags morse. Det har varit mycket tankar med "Hur kunde det där hända" i mitt huvud sedan onsdagskvällen.

 

Vi skulle starta igång en ny kursomgång med valpkurs i Eslöv. Jag stod där och väntade in alla anmälda ekipagen tillsammans med de som redan kommit. Valparna var lösa och gick lugnt runt och upptäckte omgivningen och varandra. En matte kallade in sin valp, vilken var duktig och kom direkt. Då såg matte hur blodet pulserade ut ur ena tassen. Jag gjorde en snabb kontroll och konstaterade att valpen brutit av sista klon på ena framtassen. In och hämtade förbandslådan och gjorde ett enkelt förband för att stoppa blodflödet. Förklarade för resterande valpkursare att jag tyvärr måste ta den här valpen och matte till veterinären omgående så de fick köra lite valplek på egen hand och gå hem när de kände sig klara. Helt ok för alla.

 

Vi for till veterinären i Höör, vilket tar ca 20 min med bil. De hade öppen mottagning så det var bara att traska in utan att betala akuttid mm. Vi berättade om händelsen och fick gå före övriga i väntrummet. Veterinären konstaterade direkt att klon var bruten och tog bort den. Då såg veterinären att det inte bara var en bruten klo, kon av avbruten MED KLOBENET! Hur i hela friden hände det här och när hände det? Valpen hade inte sagt ett ljud och den haltade inte ens när den gick mot sin matte. Hos veterinären var valpen så otroligt duktig. Hon satt lugnt och stilla och tittade på medan veterinären sköljde och pillade. Veterinären la ett förband och vi kände oss klara. Det gick ca 5 min så hade det blött igenom bandaget. Ok, då blir det sövning och till att sätta ett par stygn, konstaterade veterinären. Efter ca 1 timme åkte vi hem med veterinären och matte och valp fortsatte hem till sitt. Jag satte mig i soffan och tog mig en funderare. Hur hade detta hänt???

 

Jag har inte fått kontakt med matte så jag vet inte mer om hur det har gått men jag hoppas att valpen inte har alltför ont och att det hela läker som det ska.

 

Så, onsdagens kurs blev inte heller som jag hade tänkt mig. Ingen bra kursvecka den här veckan. Hoppas nästa blir bättre.

Igår morse fanns det inget bröd för mig till frukosten. Stoppade in alla hundarna i bilen och for till skogen för en härlig skogspromenad i det fuktiga och dimmiga vädret. De hade mysigt och jag hade mysigt. Det var verkligen stor glädje.

Igår kväll tyckte jag det var allmänt tråkigt så jag och Stella for till vår kursgård i Tygelsjö för lite hundträning. Stella tyckte det var kul i början men det fanns inte alls samma energi i henne som det brukar. Hon gjorde vad som förväntades av henne och hon tog emot sin näringsbelöning (kokt och torkad lever och njure) men det var något som saknades. Kan det vara så att lilla Loppan är på väg mot löp, äntligen???

Stella på gårdagens hundträning.
Stella på gårdagens hundträning.

Det finns en herre i Norge som går och bara väntar och väntar på att Stella ska komma i löp. I veckan har jag fått lite nya färska bilder från Walters matte. Är han inte en skönhet säg?

Förhoppningsvis är vi nära löp men idag är där i alla fall inget. Hon ska verkligen hålla oss på sträckbänken, lilla Stella.

 

Nu ska jag börja med fredagsmiddagen. Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0