Jag är inte felfri.

Tisdagen, lönetisdagen, började bra medan kvällen slutade mindre bra. En mysig shoppingdag gav mig god mat på dagens frukostbord och en tråkig kväll gav mig ett dåligt samvete tillsammans med den goda frukosten.

Jag steg upp glad i hågen igår morse. Det var tisdag och det var lönedag, vilket innebär en dag i matvaruaffären för månadens storinköp. Jag älskar denna syssla, att gå där i affären och fylla på div behovsvaror. Det inhandlas 1 månads tvättmedel, sköljmedel, diskmedel (ja här diskas det för hand), golvtvättmedel mm. När det gäller maten handlas det mesta in vecka för vecka men även där ska jag försöka bättra mig med att starta med veckomatsedel.

 

Jag har fått något av "planeringsdille". Alla kvitto på våra inköp ska sparas och dessa förs sen in i en budget, bara för att det är kul. Nu ska jag tillverka matsedel så jag kan planera matinköp mm. Mitt "planeringsdille" bara ökar.

Det är inte bara jag som njuter av gårdagens månadsinköp. Småfåglarna fick fyllt på i sin restaurang. Det är så rogivande att stå där i köksfönstret och se hur de olika fågelarterna kommer för att ta sig en matbit, stora som små. På Netto hittade jag 2 olika fågelbord att sätta på fönstret. Ska bli spännande att se om de små vågar sig ända dit för att ta sig en matbit.

Lånad bild från nätet.
Lånad bild från nätet.

Till gårdagens middag hade jag planerat en god hemmakomponerad FISKSOPPA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Torskfilé skuren i lagom portionsbitar.
 • Laxfilé skuren i lagom portionsbitar.
 • Frysta gröna musslor
 • Frysta räkor
 • Purjolök strimlad
 • 1 tomat i små tärningar
 • Fast potatis, skuren i små tärningar.
 • Morot skuren i små tärningar
 • Palsternacka skuren i små tärningar
 • Fänkål skuren i små tärningar (jag använde bara stjälkstumparna)
 • Färsk dill
 • Fiskbuljong, 3 tärningar till 1 liter vatten.
 • Hummerfond
 • Färsk Chilipeppar skuren i små bitar.
 • Vitt vin, ca 3 dl.
 • Vatten, ca 1 liter.
 • 1 pkt syrad grädde (tror 3 dl)
 • Salt
 • peppar

 

Ta en stor gryta och fräs alla grönsakerna och rotfrukterna i smör. Häll över vin och vatten. Tillsätt buljongtärningarna samt hummerfonden och dill delad i stora bitar. Låt koka ca 5 min. Häll i den syrade grädden och koka ytterligare några minuter. Jag stängde av plattan här och lät "lagen" stå och dra i några timmar. Salta och peppra efter smak.

 

Häll i fisken, musslorna. Låt koka ett par minuter och lägg i de skalade räkorna när soppan är färdig att servera tillsammans med ett gott bröd.

Det blev kväll och det var tid för mig att ge mig iväg för en valpkurs, gång nr 1, i Tygelsjö. Här började den icke roliga kvällen. Med mig hade jag Heidieh, Stella och Klinga. Frigg kom tillbaka från "familjen" så jag hade 4 yrväder att hålla ordning på. Detta är aldrig problem men igår gick det inte alls som det brukar. Jag höll på att fixa ordning i vår fina träningslokal när jag ser hur mina hundar far ut och börjar skälla. Samtidigt hör jag en hund skrika i högan sky. Det var ett par som kom med sin lilla valp och den blev livrädd när mina hundar sprang ut. Detta är så klart inte ok och jag bad så mycket jag kunde om ursäkt under tiden som jag stängde in mina hundar i vårt "hundbås", Det upprörda paret ville inte riktigt lyssna på min ursäkt och varken jag eller de hade en trevlig kurskväll. De kunde inte släppa händelsen (det hände absolut ingenting) vilket deras lilla rädda hund gjorde mot slutet. Den hade hur kul som helst med de andra valparna och den rädsla för andra hundar och människor som den visade i början var som bortblåst. Denna lilla valp behövde verkligen sin valpkurs.

Vår fina träningslokal i Tygelsjö.
Vår fina träningslokal i Tygelsjö.

Det var så typiskt att det var valpkursens rädda valp som mina hundar skulle flyga ut och hälsa välkommen. Det var typiskt att jag inte skulle hinna stänga grinden om dem så detta inte skulle kunna hända. Det är typiskt att jag inte är som alla andra, helt felfri. Åh, vad jag är irriterad på mig själv.

D var hemma medan jag jobbade. När jag kom hem skulle vi dela en flaska vitt vin och äta god fisksoppa, vi skulle ha en myskväll. Det tog evig tid innan jag kom hem då min GPS visade mig runt i hela Malmö (hade kört en annan person hem). Irritationen över GPS-tantens röst steg. Till slut kom jag hem och vi åt den goda soppan. En stund senare gick jag ut i köket för att fylla på hundarnas vattenskål - vattnet var helt brunt och smutsigt. VAD F_N! jag vrålade att vattnet var slut. D visste tydligen om det för han svarade att han håller på att fylla på brunnen. Den ilska jag burit i flera timmar blommade nu upp och D fick ta emot en lång ilsken hardang. Stackars D.

 

Men nu får det vara nog med det här vattenhelsiket. Vi har 1 brunn vi tar vatten ifrån och vi har en djupborrad brun som vi använder för att fylla på dagvattenbrunnen. Hur jäkla svårt får det vara att trycka på knappen på väggen för att starta påfyllningen? Detta bör göras varje dag. Jag har tryckt på knappen varje dag sedan sist men inte haft någon aning om att omkopplaren stått fel så det vatten jag trodde fyllde på brunnen har runnit rakt ut på gräsmattan. Jag kände mig duktig som fixade detta varje dag... nåja, det är typiskt att jag inte är så felfri som alla andra.

Ikväll är det åter dags för uppstart av valpkurs. Idag är vi hemma i Eslöv och ikväll ska jag få träffa 3 av de valpar som precis flyttat ifrån mig. En kväll jag ser fram emot och som jag hoppas blir lite trevligare än gårdagen.

 

Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0