Älgfärssoppa

Det är ju bara elände som jag kan skriva om i bloggen nu för tiden. Önskar att jag kunde skriva något positivt som att t ex Stella kommit in i löp men icke... inte ens det har jag att berätta.

Det enda som händer här är att toapapper tar slut pga allt snytande, mat lagas men ingen orkar äta, hundar tittar uttråkat på mig men jag orkar inte engagera mig. Det är inget roligt hem för tillfället med detta efterhängsna virus och halsfluss som håller sitt järngrepp om mig och Adam. Ännu så länge verkar D ha klarat sig, vilket han alltid gör av någon konstig anledning.

 

Igår kväll var det dags för D att starta upp valpkurs i Sjöbo. Jag bönade och bad om att han skulle ta med sig hela hundgänget och till deras stora lycka sa han ja. Det var tyst och tomt i huset när de var iväg men oj vad glada de var när de kom tillbaka hem igen. De hade fått aktivering och de hade fått aktivering som de älskar, att vara instruktörshund samt lektant/lekkompis. Som vanligt hade det gått så bra så. Själv tillbringade jag kvällen i ryggläge på soffan framför 2 filmer.

Mat ja. Även om man är sjuk måste man ha mat i magen. Jag har ätit väldigt dåligt under den 1,5 vecka som jag varit sjuk. Inte haft någon aptit och orken för att stoppa mat i munnen har knappt funnits där. Härligt, tänkte jag och ställde mig på vågen i går morse. Döm om min förvåning när den visade på + 3 kg!!! Varför kan inte jag vara som alla andra??? Hur kan man gå upp i vikt när man inget äter??? Nu åker den där jäkla vågen mot världens ände!

Igår eftermiddag kom dock lite ork tillbaka och jag fick lite längtan efter en god middag och att stå en stund vid spisen. Kollade frysen och hittade en paket med älgfärs. Där hade jag stommen till gårdagens goda soppa.

KÖTTFÄRSSOPPA PÅ ÄLGFÄRS.

500 gram älgfärs

1/2 purjolök strimlad

2 morötter i tärningar

3 potatis i tärningar

5 cm skalad färsk pepparrot delad i 2 bitar

1 chilifrukt med kärnor delad i små bitar

1/4 litet vitkålshuvud delad i grova bitar

2 krossade vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 köttbuljongtärningar

1 umamibuljungtärning

Vitpepparkorn

Svartpepparkorn

lagerblad

enbär hela

viltkrydda

paprikakrydda

Bryn älgfärsen. Tillsätt grönsakerna som är tillskurna i lagom portionsbitar.

Häll på krossad tomat och vatten så du får lagom soppkonsistens. Tillsätt buljongtärningarna och kryddor. Smaka av med salt.

 

Låt koka tills grönsakerna känns klara. Jag stängde av plattan när soppan började koka ordentligt och lät den sen sen stå och bli färdig och dra ihop sig några timmar. Smakerna blev helt otroliga och grönsakerna blev perfekta!!!

 

Servera med gott bröd och en klick Creme Fraiche.

Gjorde en stor gryta så denna soppa kommer stå på dagens middagsbord.

 

Nu ska jag äta klart min frukost och samla lite krafter. Kanske kan jag få ihop så pass att jag och hundarna kan ta en liten skogstur i eftermiddag. Ser ju ut till att bli helt underbart väder. Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0