Flyttar nog snart.

Ja mina älskade hundar flyttar nog snart hemifrån. I detta huset kan man ju inte bo då det händer inte ett enda smack. Matte håller låda hela nätterna och husse bara jobbar.

Idag är det onsdag och det är ända sedan i lördags som jag var utanför ytterdörren, känt den friska luften. Hundarna blev helt till sig i pälsen över att matte skulle följa med på promenad denna morgon. De andra mornarna när D har jobbat har jag bara släppt ut dem utanför ytterdörren så har de fått roa sig själv på sina ca 8000 kvm trädgård (utan staket mer än ut mot vägen). Dessa hundar är dock sådana att om inte jag följer med på promenad lämnar de inte ens uppfarten så du kan tänka vilka tråkiga dagar de har haft. Jag har bara inte kunnat ta mig ut då benen knappt burit mig. Denna morgon gav jag mig fasen på att de skulle få sin vanliga men dock lite kortare morgon promenad. Hundarnas lycka var total och det gjorde gott i mitt mattehjärta.

Denna natten har inte varit nådig. Jag gick till sängs runt 23 och stoppade då i mig 2 brusalvedon, 1 Profen, några naturtabletter mot hosta, nässpray, näsolja, Oxis inhalering och lite kortisoninhalering. Nu jäklar skulle jag sova gott! Men tji fick jag! När klockan var runt 5 steg jag upp ur sängen för att göra mig en macka och lite te. Satte mig vid köksbordet för att läsa lite post och kände mig helt uppgiven och lite trött på livet. Jag orkar inte längre! Jag har med andra ord inte sovit en blund denna natt utan har jag inte hostat mig halvt fördärvad har hjärnan gått på högvarv.

 

Framför mig på köksbordet stod en god vän. Jag vet att det är en god vän vid sådan hosta som jag har nu. Skulle jag ta en dos och ta bort det onda med annat ont? Skulle jag våga testa? Det har ju funkat förr, kanske funkar det också nu? Jag har ju tabletter jag kan ta om det nya onda blir för ont... Men nä, jag vågade inte. Jag fick sitta där och titta drömmande på denna flaskan och känna lite avundsjuka mot sonen som sov gott tack vare några droppar från denna dundermedicin, inte en enda gång har jag hört honom hosta denna natten.

 

Varför tar jag inte till denna vännen då? Jo, denna innehåller morfin och morfin ger kramp i gallgångarna om man opererat bort gallblåsan, vilket jag gjort för en hel del år sedan. Dock har jag fått kramper i gallgångarna av annan medicin (åkte busstur till Göteborg med familjen. Jag tillbringade helgen på sjukhus medan familjen fick roa sig utan mig). Den smärta som dessa kramper ger är inte nådiga och nä, jag har nog hellre hostan då.

Ja vi tog en liten promenad i morse, jag och hundarna. Det gick inte fort då jag tog mig fram på skakiga och väldigt trötta ben. De rusade på i ren glädje över mitt sällskap så att promenaden gick sakta brydde de sig inte det minsta på. De lekte och hade skoj. Men oj, vad trött och andfådd jag var när jag kom tillbaka in. Promenaden tog kanske 10 min och är ca 500 m lång.. det var vad jag orkade vara ute i friska luften. Det här måste få ett slut! Jag bestämde mig och testade något nytt.

Jag plockade fram min mobil och installerade appen KRY. Loggade in via mobilt bankid och fyllde i uppgifterna ang mig själv och de symptom jag sökte läkarhjälp för. Betalade 250 kr via bankkort. Det fanns läkare drop in som kunde ta emot mig inom 2 min. Jag väntade knappt 2 min och sen ringde en läkare upp via facetime. Vi pratade lite och kom överrens om att det nog var dags att sätta in en antibiotikakur på mig nu. Har ju varit så här i över 1 vecka och har fortfarande feber.

 

Det tog 2 min så fanns recept att hämta ut. Dock blev det fel då jag fick penicillin och det är jag allergisk emot. Ringde då upp supporten och vips så var penicillin utbytt mot en antibiotika. Det här är så smidigt och jag rekommenderar verkligen denna tjänst. Klart man inte kan utnyttja detta om man behöver ta en massa blodprov eller andra tester men ofta behöver man ju bara beskriva sina symptom så kan läkaren avgöra vad man behöver för hjälp. Tänk om det här fanns för hundar också, det gör det kanske... Måste jag kolla upp.

 

www.kry.se

Nu kommer dottern ut på en kopp kaffe. Vi får se hur länge jag orkar vara på benen idag. Ska i alla fall försöka få undan lite i köket då man inte kan se diskbänken längre. Soffbordet, platsen där jag och sonen tillbringade hela gårdagen, är överfullt av papper, medikamenter, gamla matrester och jag vet inte allt. Ja, vårt hem är inte det fräschaste för tillfället. En Alvedon och lite krafttag får det blir denna onsdag.

 

Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0