Helt jäkla sjukt!

Det har inte varit mycket till bloggande under helgen eller första vardagen denna veckan. Det är så sjukt i detta huset, så ork för mer än att hålla huvudet ovanför kudden finns knappt. I alla fall inte förrän idag.

Ja, jag har inte varit mycket att hänga i julgranen sedan i tisdags förra veckan. Började med att jag fick ont i magen, som sedan gick över i en förkylning, som gick över i ögoninflammation i ena ögat. Till detta dök sedan förkylningen upp igen, ont i halsen, svullnad i luftrören och en röst som försvann. Detta kom och gick men i lördags morse kände jag att jag nog måste kontakta läkare. Då hade jag nästan 39 graders feber, kunde inte prata alls, ena ögat nästan helt igensvullet och varigt. Kunde inte stå på mina ben och hade så ont i halsen. D tog mig till vårdcentralen där läkaren ganska snabbt konstaterade att jag behövde åka till en öron-näsa- halsspecialiset för fiberoptik i halsen. Ok, in i bilen där jag låg i baksätet under bildfärden mot Lund. Fick gå före alla i patientrummet för att lägga mig på en bår. Väntade i en korridor sovande på båren i ca 4 timmar innan jag fick min bedömning. Kraftig ögoninflammation. Rejält svullet svalj och luftrör samt inflammation på stämbanden. Blev en stark kortisondos och sen fick jag åka hem och avvakta på att detta virus ska ge med sig. Ögonen kunde jag få dras med i ca 3 veckor sa doktorn.

Det här är en bild på mig i skrivande stund. Tror inte jag ska ge mig ut och ragga på krogen precis med denna uppsyn. Sonen höll på att svimma när han sig mig i morse - MEN GUD DU HAR FULLT AV BLOD I ÖGAT!!! Han höll sig för munnen och jag tror han höll på att kräka. Nä, det är verkligen ingen snygg syn och det är verkligen ingen skön känsla i den här ögonen. Detta är fruktansvärt.

 

Till allt detta så har jag så klart en hosta som inte är nådig. Dagarna är helt ok men så fort jag lägger huvudet på kudden vaknar eländet upp. Jag kan tillbringa hela dagen i ryggläge på soffan och det kommer en och annan liten hostning men så fort jag intar sängläge hostar jag så att jag klöks. Är det psykiskt, tro?

 

Igår kväll drack jag en kopp te med honung i. Det var grymt äckligt men kanske gjorde det lite nytta för denna natten var inte lika hemsk som natten till igår. I natt vet jag inte om ögonen eller hostan var värst, kanske var det lika ill. Dock fick jag sova 2 timmar i stöten mellan host- och ögonattackerna.

 

Som om detta inte är nog så vaknade jag med 2 Herpesblåsor på munnen i morse. Vad är nästa tro???

Nu är det inte bara jag som är det sjuka i detta huset. Även sonen har legat sjuk hela helgen och jag fick ringa hem D för att ta honom till läkaren idag. Han har så ont i halsen att han inte ens kan svälja sitt saliv (som jag hade det innan jag fick kortisonet). De är där i skrivande stund så vi får se vad doktorn sa när de kommer tillbaka hem.

Så vad jag ska jag göra idag då? Jo, jag ska ta hand om mig själv och sonen. Blir till att sitta en del vid datorn och en del ligga på soffan och kolla film eller sova. Jag ska vila så pass mycket att jag orkar köra ett litet träningspass med hundarna ikväll. De är så rastlösa så något måste jag göra med dem. Ta en promenad finns inte på världskartan pga de trånga luftrören och orken men jag ska nog kunna sitta på golvet och klicka in något nytt beteende.

UPPDATERING! Läkaren konstaterade halsfluss på Adam. Så då kan vi kanske lägga det till registret över sjukdomar suck.

Usch, vilken tråkig läsning. Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0