Skaaaakkkkiiiiiggggg och klickerträning.

Sitter här vid datorn och försöker hitta rätt bland tangenterna. Det är inte lätt när händerna skakar som om jag åkte värsta berg- och dalbanan. Kaffet i muggen håller på att skvalpa ur när jag för muggen mot munnen och vilken belöningsform ska man använda till ovanlig klickerträning?

Det har väl inte gått mina läsare förbi att jag drabbats av årets höstförkylning, jag som så många andra. Det var längesedan jag var riktigt förkyld då de andra gångerna har förkylningen bara mynnat ut i en Herpesinfektion på munnen. Denna gången bröt den alltså ut ordentligt och jag känner mig lite lamslagen.

 

Vaknade igår morse med ena ögat helt igenvarat - ögoninflammation! Härligt härligt... Ska jag behöva ta mig till läkare igen? Var ju bara någon vecka sedan jag var där sist pga astmaanfall. Då slog det mig, jag har sett reklam om en app/länk där man kan komma i kontakt med läkare utan att behöva köa på vårdcentralen. Jag googlade och fick upp följande länk på datorn Min doktor

Jag loggade in via bankid, beskrev mitt ärende i text och foto och 10 min senare kunde jag hämta ut ögondroppar via Erecept på apoteket. Läkarbesöket online kostade mig 250 kr. Utmärkt!

 

Senare kom jag på att det var inte denna läkartjänst jag tänkte på och funderade vidare. Det jag egentligen tänkte på var appen KRY som man hämtar ner till mobilen https://kry.se/

Denna app ligger nu på min mobil och nästa gång jag behöver läkarhjälp kommer jag testa den tjänsten (hoppas det dröjer länge till dess).

Jag vaknade i natt runt 3-tiden och kände att det lät väldigt konstigt när jag hostade samt var tungt att andas. Åh nej, inte astma igen!!! Letade fram mitt astmaspray och tog 2 doser. Väntade en stund och ingen hjälp infann sig. Tog ytterligare 2 doser men samma resultat. Kollade på utgångsdatum - 2014! Skakade burken och den var för sjutton tom. Ska jag behöva åka iväg mitt i natten??? Jag for ner till medicinskåpet och vad fann jag där? Jo, en helt ny pump som var oöppnad! Natten blev räddad men skakningarna kom som ett brev på posten och de sitter fortfarande i. Skulle rita linjer runt inköpslistan som ska skickas till D. Det blev snyggt skakiga linjer :-) Hjälper det på ena hållet, blir det värre på andra suck.

Sen har vi det där med klickerträningen! Sitter i köket och känner ett otroligt stort behov av mitt nässpray. Jag tillhör den kategorin som inte kan vara stopp i näsan 1 minut, då får jag panik. Nässprayet är borta och jag letar som en tok. Varför har jag inte klickat in en bra inkallning på mitt nässpray? Har superbra inkallning på mina hundar, varför inte ha samma på en så viktig grej som nässpray? Men vilken belöningsform skulle jag välja? Näringsbelöning, mys och kel, lek eller egen belöning? Vad kan ett nässpray föredra? Kan man jämställa näringsbelöning med att nässpray blir påfylld då och då?

Nu får det räcka för idag. Nu kom mina föräldrar som ska hjälpa mig med fredagsstädningen. Jag är förkyld och hängig och huset ser ut som jag vet inte vad.

 

Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0