Det går så bra så.

Igår var "rapporternas" dag. Det trillade in den ena rapporten efter den andra om hur det går för de Lightschapsvalpar som flyttat till sina nya hem. Det kom också rapport om hur det går med min älskade India, vilket inte alls går som jag hade hoppats på.

Vi börjar med det lilla charmtrollet som ännu inte flyttat till sin nya familj då hon ska flytta utomlands, till pappa med familj i Holland. Ska man flytta utanför Sverige måste valpen vara över 8 veckor gammal och får då bo kvar hos uppfödaren några veckor extra. Inte mig emot då jag får njuta lite till av denna mystjejen.

 

Jag tror minsann att hon börjar bli rumsren. Varje gång hon ätit går hon fram till dörren och gnäller, jag släpper ut henne och hon gör sina behov på gräsmattan. En enda gång torkade jag upp en liten kisspöl igår och jag var inte speciellt aktiv utan tillbringade större delen av dagen på soffan. När hon gnällde gick jag upp och släppte ut henne. En riktigt duktig tjej den där Jikke.

 

Hon är dock lite dålig i maten. Ett par tuggor tycker hon mättar en hungrig mage. Hade önskat att hon ville äta lite mer för hon är ingen tjock valp. Det spelar ingen roll vad jag blandar i maten, ett par tuggor är nog. Dock blev gårdagens råa oxrevben kvällens höjdpunkt och hon ägnade en god stund åt att gnaga i sig gott oxkött. Dock vet jag inte om det var tillräckligt för att mätta magen men hon gnällde inte efter mat under kvällen så förmodligen tyckte hon det.

Urdålig bild pga mörkt i rummet och kameran fram.
Urdålig bild pga mörkt i rummet och kameran fram.

Som sagt så låg jag ganska mycket på soffan igår pga min förkylning. Jikke gjorde mig sällskap större delen av dagen. Hon skulle helst ligga ovanpå mig eller så tätt intill mina ben som möjligt. Hon var inte glad igår kväll när jag stängde in henne med de andra hundarna i hundrummet, hon hade ju vant sig vid att sova hos mig i soffan. I morse berättade hon sitt missnöje igen när A gick till skolan, så högt att jag steg upp och släppte ut henne och de andra hundarna i groventrén och trädgården. Men det var ju inte det Jikke ville, hon ville sova med mig så hon fortsatte berätta sitt missnöje så högt hon kunde. Efter en stund gav jag upp och steg ur den sköna sängen. Sängen är otroligt skön när man är förkyld...

Ja, jag har ju fått lite rapporter från andra Lightschapsägare...

Här har vi LS Lotus Calisto (Kalle) hos matte och nykomlingen LS StarWars Charlie hos husse. Charlie flyttade dit för någon månad sedan pga omplacering. De här två pojkarna älskar varandra och har så mycket kul tillsammans.

Lightschaps Album Yoda som bor i Visby/Gotland med sin bästa vän.

Lilla Magic Luna blev först förskräckt när hon träffade sin nya bruna "storasyster" men se så bra de kommer överens och så kul de har tillsammans. Mer än en Schapendoes i hemmet är livet för alla <3

"Storasyster" Kajsa visar hur man fixar disken i diskmaskinen. Kajsa var inte alls glad för andra hundar så matte var lite orolig för hur det skulle gå. En vecka senare får jag rapport om att det går jättebra, de har blivit bra vänner.

Tills slut har vi då bara min saknade India kvar att berätta om (för denna gången). Samtidigt som jag saknar henne fruktansvärt mycket känner jag mig lättad över att slippa ha den här ständiga kontrollen över var hon och valparna är. Nu kan jag ha alla dörrar och grindar öppna utan att känna någon som helst oro. Dock är det problem i hennes nya familj. India som alltid kunnat vara hemma ensam (utan flocken) kan plötsligt inte lämnas ensam en minut utan att hon ylar för full hals. Nåja, det kommer så klart ändra sig så fort hon blivit inbodd i familjen. Hon morrar också mot alla hon möter ute på promenaderna, människor som hundar. Det kommer också ändra sig så fort hon hittat sin trygghet i familjen. Men igår kväll morrade hon mot ena katten när den hoppade upp i sängen till Sabina där India redan låg. Det kommer inte gå bort av sig själv, tvärtom gör detta mig lite orolig. India har utvecklat resursförsvar (för matte) och jag märkte detsamma när hon bodde hos oss. Allt var lugnt med valparna om inte jag var hemma. Så fort jag steg innanför grinden började hon agera mot valparna. Ja, som sagt så gör detta mig ganska orolig men tiden får utvisa. Annars har hon det superbra hos Sabina och Sebastian och hon har fått en ny hundkompis i Sebastians föräldrars hund. Jag hoppas innerligt att det här kommer bli superbra.

Dags att fixa lite och sen kurera min förkylning. Inget kul att vara förkyld... Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0