Sju är två.

Men två känns som tio, i alla fall om man ser sig om i huset. Att två små valpar kan stöka till det så mycket är helt otroligt.

Igår var det dags för lilla Shiva att flytta till sin familj i Tjörnarp. Jag steg upp "tidigt" igår för att bada och fixa till henne så hon var ren och fin när familjen kom för avhämtning. Shiva tyckte att duschen var det värsta hon varit med om, skrek i högan sky så mamma Klinga kom till undsättning.

 

Nu är det alltså bara 2 valpar kvar hemma. Tror det är de två busigaste som stannat kvar... skämt åsido, men man skulle kunna tro det. Vardagsrummet ser ut som jag vet inte vad. Några vedträn har hamnat i flisor på soffbordsmattan och strumpor ligger huller om buller. Ja, jag är skyldig här då jag hatar att ha strumpor på mig om kvällen, till valparnas stora glädje. Det ligger sluttuggade oxrevben över allt och en och annan valpkorv väntar på att få hamna i en bajspåse. Ja, jag hann inte städa undan igår så därför ser det ut som det gör denna morgon. Har man valpar i huset måste man städa minst 3 gånger om dagen. Speciellt om man väljer att låta de vara var det vill.

 

Fick en liten rapport från Shivas familj igår kväll och allt har gått bra. Sov gott under bilfärden hem och har anpassat sig bra till sitt nya hem, precis som de redan utflyttade syskonen har gjort.

Bild 1: Dobby är med lillhusse på fotbollsmatsch. Verkar trivas med att vara i centrum.

Bild 2: Elton är med matte på skolan, Stora Segerstad, har har redan varit med om sin första hundlektion, passivitet. Han tyckte det var så där lagom kul :-)

Bild 3: Lily har soffhäng med en av lillhussarna. Ser ut att må som en prinsessa.

Jolly är inte fångad på bild (har inte FB) men även där går det superbra. Han och "storebror" kommer mycket bra överens.

Shiva med husse och matte
Shiva med husse och matte

Igår var det kursdags i Tygelsjö. Jag hade min fortsättningskurs 1 + 2 för sista "riktiga" gången. Nu är det bara avslutningen kvar som är på torsdag. Jag kände för att göra något annorlunda och eftersom jag hade "nosmästaren" D med mig så blev det lite nosaktivering på schemat. Det var lite tid innan kursdeltagarna skulle komma så jag och India tränade lite på Eucalyptus. India har inte tränat detta så många gånger tidigare så jag blev så förvånad över gårdagens resultat. Vi övade lite på burkarna för att sen göra lite skarpa sök. Hon fixade det helt galant! Dock gick vi bet när vi skulle göra testet som deltagarna fick avsluta med, en massa burkar utlagt på ett specifikt område och en av burkarna innehöll doftämnet som jag presenterade först. India gick bananas och tyckte att alla burkarna luktade gott :-) Så mera träning!!! Men ack vad kul hon tyckte det var, ni skulle sett henne. Fina goa India som snart flyttar ifrån mig. Behöver jag tala om min ångest? Behöver jag berätta hur mycket jag kommer sakna världens bästa, goaste älskade hund??? Så där, då kom tårarna...

Men hon kommer få det superbra hos vår dotter och svärson. De kommer träna massor av agility, ta långa promenader, kolla på fotbollsmatcher och så mycket mera. Hon kommer bli älskad lika mycket som hon är älskad här och hon kommer slippa umgås med husets valpar titt som tätt. Det blir bra för India, ett helvete för mig men hundens välmående måste alltid sättas i första rum. Sånt är livet.

Nä, klockan går och nu får det räcka med dagens bloggande och tårar. Det är dags att ta tag i storstädning av hemmet. I kväll har jag ingen kurs och inget måste så jag kan verkligen hålla på tills jag är klar. Hundarna får tillbringa dagen i deras älskade hundgård så jag kan ha huset för mig själv.

 

Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0