Flyttdagar

Det har varit dåligt med uppdateringar under helgen som gått. Det har varit full rulle med att bada valpar och BPH-test.

Lördagen var stora flyttdagen och 3 utav valparna flyttade då till sina nya familjer. Längst till vänster är Dobby som flyttat till lillhusse Enzo i Eslöv. Mitten är Elton som flyttat till matte Frida i Halmstad och kommer tillbringa vardagarna med henne på skolan Stora Segerstad. Till höger är Jolly med sin familj och han bor numera i Skurup och fixar plantor på plantskolan.

Igår var det dags för BPH-dagen som jag bokat in för Lightschaps Kennel och Bonizas Hundskola. Det kom några ekipage från hundskolan och en från Lightschaps Kennel. Det var Lightschaps Lotus Shakti "KATLA"som gjorde sitt test, ett test hon klarade med bravur. Här är en lite slowmotionfilm där hon möter "halvgubben". Väntar in en sekvens över skottet, sen kommer en hel film över hela hennes test.

Jag önskar så att fler av våra LS-hundar gör antingen BPH-test eller MH-test, varav det senare är av lite "hårdare" karaktär. Ett sådant här test ger min uppfödning så mycket med tanke på mentaliteten. Själv testar jag alla min tikar som går i avel. Gå in på http://www.brukshundklubben.se/hundar/mentalbeskrivning-mh/ för att läsa mer om MH-test och http://www.skk.se/sv/uppfodning/mentalitet/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/ för att läsa mer om BPH-test.

Då har valp nr 4 flyttat till sin nya fina familj under förmiddagen. Denna gången hade valpen inte så långt att åka, ca 7 km bara :-) Hon kommer få det så bra så och jag är så glad över att de ville ha lilla Lily <3 Hon kommer bo hos sonens en av bästa kompis familj så jag kommer få träffa henne ganska ofta framöver.

 

Jag önskar alla valpköpare Lycka till!

Nu bloggar jag i väntan på nästa valpköpare som ska hämta hem sin lilla teling. Det är fina Luna som ska flytta till Kvibille. Fy hundan vad tomt det kommer bli när de åkt, bara 2 underbara yrväder kvar som raserar mitt hem :-) Bara under förmiddagen har en borste till öppna spisen fått gå hädan, ett stearinljus, underbotten på en gammal soffa och alla skorna ligger som vanligt i en enda röra i hallen. Ja, så är livet som uppfödare om man väljer att låta valparna husera i hela huset och hela stora trädgården. Men vad gör man inte för socialiseringens skull?

Bloggen är klar men bild på nästa flytt kommer så fort valpen är överlämnad.

 

Disken kallar. Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0