Besiktning

Då var dagen kommen som jag inte ville skulle komma. Dagen då det sista "måste göras" inför valpkullens flytt skulle fixas. Det blev OK i rumpan med någon liten kommentar.

Steg upp i tid så jag hann ta morgonpromenaden med hundarna och släppa ut valparna i trädgården. Gav alla mat under tiden som jag fixade till mig själv. In med valparna i bilen som tyckte jag var en taskmört... HALLÅ SKA VI BARA SITTA HÄR OCH SITTA? tjöt de alla i kör. Det blev helt tyst när jag stängde bakluckan och så var det under hela bilfärden till veterinären i Höör. Inte ett enda ljud hördes det från bilens bakdel.

 

Vi hjälptes åt att bära in buren med alla valparna. Nu var tystnaden slut. WOW, EN NY PLATS ATT LEKA PÅ! verkade de tycka. Nja, här leker vi inte, här gör det ont försökte jag förklara.

 

Veterinären gick igenom en och en och han överöste beröm till varje valp. Alla upplevdes så lugna och så otroligt trygga. Inte en enda valp sa ett ljud när han stack in den hemska nålen med chipet, bara satt helt lugnt och stilla på bordet. Helt otroligt! Det blev som sagt OK i rumpan på var och en men en av hanarna hade en tendens till ett pyttelitet överbett, så litet att veterinären inte kände sig säker på vad han skulle tycka. En tik hade ett pyttelitet navelbråck, så litet att det knappt märks.

 

Veterinären tyckte att alla hade utmärkt hull, hade underbart temperament, vacker päls och en otroligt jämn kull. Behöver jag berätta att jag kände mig stolt som en tupp där jag stod och tog emot allt beröm för dessa fina valparna?

Nu är vi hemma och jag ska packa klart valparnas flyttpåsar. Jag väntar dock några små paket, jag hoppas de anländer under dagen, så att valpköparna kan få ett komplett valppaket med sig hem (dock får de vänta några dagar på valpbeskrivningsprotokollen).

Ikväll blir det några valpar som ska få sitt första bad, tidigt i morgon sker första valpleveransen och det är underbara stora Elton/Rubeus som lämnar oss. Gud vad jag kommer sakna hans underbara blick och stora lugn.

Tiden går och snart är det dags att hålla helg. Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0