Packad och klar.

Natten har varit katastrofal o morgonen fick tillbringas på vårdcentralen.

Valparna är nu packade och klara för sin kommande flytt under helgen och i början av nästa vecka.

Gick och la mig igår kväll och kände mig lika frisk som vanligt. Hade lite svårt att somna men till slut måste John Blund hittat mig och strött lite pulver i mina ögon. Vaknade runt 1 på natten av en hostattack som höll på att riva sönder min bröstkorg. Denna hosta gav inte med sig utan kom i omgångar och så klart varje gång jag lyckats somna om. Runt 3 kände jag hur jag fick svårare och svårare för att andas och förstod att jag hade fått ett astmaanfall, något jag fått i vuxen ålder. Ett och annat sådant anfall kan jag om våren när pollensäsongen drar igång men aldrig vid denna årstiden. Jag har mediciner hemma men det är mycket sällan de behövs användas, därav har jag ingen koll på utgångsdatum, slarvigt jag vet. Hittade medicin i min låda och drog in några djupa andetag från den. Väntade en stund men inget hände så jag gjorde om. Äntligen lättade trycket över bröstkorgen. Detta varade några timmar och jag fick göra om. Vid 8 orkade jag inte längre utan steg upp och tog mig till vårdcentralen där jag fick sitta en stund och inhalera. Åhhh, vilken lättnad när trycket släppte helt.

 

Jag fick order om att hålla mig inomhus denna torsdag, inte vara ute i den blåsiga och fuktiga luften vilket bara skulle förvärra symptomen. Men hallå!!!! Jag har hundar som behöver gå ut, jag ska gå en hundpromenad runt lunch med en vän och jag ska ha stadsträning för hundskolan ikväll. Hur ska jag lösa det här? Ja, antingen får jag kunna andas eller så får jag inte kunna andas. Valet var mitt eget... Jo valet är ju enkelt, nä inte det minsta. Hundarna får gå ut på egen promenad och jag får försöka hitta en vikarie till kvällens utomhusaktivitet. F_N!!!

 

Nu vet alla att en olycka sällan kommer ensam. När jag äntligen fått trycket över bröstkorgen att lätta så pass att jag vågade somna om så kallade sonen från badrummet. Han hade fått näsblod och det var inte lite näsblod, hela vasken var röd av blod. Efter en stund med blöt, kall handduk i tryck över näsan gick det över och vi kunde somna om hela familjen. Dåååå, var det ett litet valpgäng som vaknat av vår nattliga aktivitet och inte tänkte somna om... Ja, denna natten har inte gett mig för många timmar sömn. Blir nog en tidig kväll.

 

Varför då detta astmaanfall? Som sagt så är jag lite allergisk mot de pollen som startar den eländiga säsongen. Fråga mig inte vilket det är, vet bara att jag brukar reagera då. Nu finns det absolut inga pollen men jag reagerar också starkt på damm och i förra helgen drog D ut en massa ur en hörna där vi förvarar massa saker, täcken mm som vi aldrig använder. Detta har stått orört i många år och så klart har det samlats en massa damm där. Detta område ligger på ovanvåningen där vi har vårt sovrum och vi passerar "skräphögen" varje gång vi går till sovrummet. Förmodligen är det just detta som gav mig nattens astmaanfall. Ikväll ska D röja undan allt och städa av ordentligt innan vi går och lägger oss. Dock hoppas jag att symptomen lägger sig under dagen så jag ändå kan ta kvällens stadsträning.

Nu är det bara 2 dagar kvar tills de här små trollen är klara för att flytta till sina nya hem. Några flyttar på lördag, några på måndag och någon på tisdag. Lilla Jekki får bo kvar ett tag till då hon ska flytta ända till Holland.

Stora flyttväskan är packad. Min egenskrivna valpköparbok är för första gången utskriven och inbunden, nerpackad i flyttväskan. Det ligger presenter från "Farmor" och det ligger presenter från Sveland samt till någon från Agria. Det är en tung väska som flyttar med varje valp, en tung men mycket nyttig väska. Det var med vemod jag igår kväll packade klart det mesta.Vad jag kommer sakna de här små trollen som vandaliserat halva min trädgård, gett mig en bra stund av städning varje morgon och massor och åter massor av kärlek. Dessa små valpar har verkligen massor av kärlek inom sig och vilka härliga gosetroll ni valpköpare hämtar hem om några dagar. Det är tur jag får ha Jikke kvar hos mig ett litet tag till. Kanske också tur för Klingas skull som fortfarande är så mån om sina valpar och diar dem flera gånger om dagen.

I går eftermiddag fick Dobby besök av sin blivande husse och matte och vi passade på att ta ut hela hundgänget på "agilitybanan". Det blev mycket skoj och bus med både vuxna och valpar.  Idag håller vi oss mest inomhus med tanke på min astma och höstblåsten som råder. Jag ska fixa undan lite och förberada för morgondagens veterinärbesiktning kl 9.00 i Höör samt eftermiddagens städning.

 

Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0