Ögonlysning

Då var det äntligen gjort och nu väntar vi "bara" på nästa drag.

Har tänkt ganska länge att jag måste göra denna ögonlysningen, men tiden har bara sprungit iväg. Härom veckan fick jag äntligen tummarna loss och beställde tid. Idag var vi på plats på Landskrona smådjursklinik för att ögonlysa Stella, ett måste för att man ska kunna ta en kull valpar på henne.

 

Som du kan se fick hon OK i rumpan och nu är hon alltså helt redo för sin första parning och valpkull. Hon är hd/ed-röntgad, gPRA-testad, BPH-testad, utställd med Excellent mm samt nu också ögonlyst. Allt man bör kolla är kollat, i alla fall vad jag tycker man har ansvar för som uppfödare.

 

Stella uppförde sig helt galant på veterinärkliniken. Sa inte ett ljud till de hundar som kom in medan vi satt i väntrummet. Hon låg bara stilla och tittade på dem. Hon satt stilla på mitt kommande "stilla" medan veterinären lyste, vände och vred hennes huvud. Inte en enda gång visade hon obehag eller protesterade. Jag bad också veterinären kontrollera hennes öron då jag tycker hon har mycket "gojs" i dem som jag inte kan få upp. Sköljer med öronrens var och varannan dag men får ändå inte bort eländet. Örongångarna var väldigt svullna och därmed trånga samt innehöll svamp och bakterier. Nu är det örondroppar i 14 dagar och sen återbesök. Inte konstigt att Stella inte varit den glada och pigga hund hon brukar vara på ett par dagar. Stackare... nu blir hon medicinerad och därmed bra i sina öron igen.

Så nu är det bara till att vänta och vänta på att Stella ska komma in i löp, vilket hon bör göra inom de närmsta veckorna. Ska bli så otroligt spännande med små Stella/Walter-barn. Kan bara bli det bästa av dessa 2 helt underbara föräldrarna.

Själv har jag inte mått så där superduperbra denna tisdag. Haft ganska ont i magen och eftermiddagen tillbringade jag på soffan tillsammans med Heidieh, Chia och lilla Dobby som sällskap.

Jag tog lite magmedicin och sov si så där 1 timme för att sen bege mig till vår kursgård i Tygelsjö för att hålla en kurs i Fortsättning 1+2. Deltagarna ville träna mycket "Stanna kvar" så vi gjorde massor av sådan övningar och varvade detta med lite aktivering och följsamhet. Kurskvällen avslutades med att alla hundarna, i varierande ålder och ras, fick springa fritt och leka. Hundarna var nöjda och deras hussar/mattar var nöjda. Jag var också nöjd.

Nu sover alla hundar och valpar liksom familjen. Tror jag ska göra detsamma så jag säger nu godnatt och sov gott. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0