Hundens dag.

Det var en helt underbar lördag som vi tillbringade tillsammans med valparna och Klinga på Arken Zoo i Eslöv. En dag full av härlig aktivitet och massor av valpmys.

Valphagen var himmelriket för barnen som kom till butiken. De kröp in i valphagen och de tålmodiga föräldrarna väntade stillsamt utanför. Några barn ville ta valparna med sig hem och ett barn blev ledsen när hon sa: Mamma, jag kan inte bestämma mig för vilken valp jag vill ha... Mamma förklarade att det behövde hon inte för de skulle inte ha någon av dessa valparna. Stora tårar föll på lillflickans kind. Det kröp in barn i alla åldrar och jag är så stolt över föräldrarna som höll noga koll på sina telingar. Sitta ner med valp i knäet! Klappa fint! Akta dig, du har en valp bakom dig osv... Jag och Sol kunde känns oss helt trygga.

 

Valparna skötte sig galant. Var de nödiga pep de och jag tog ut på kiss/bajsrunda. Mamma Klinga gick in i hagen och diade sina små då och då. De anpassade sig så fint till sitt lilla område för dagen. Lite lek och bus med varandra, massor av kel med barnen och sovstunder där emellan.

Annat var det när vi kom hem, men det tar vi lite längre ner i inlägget.

 

På schemat för dagen stod det hundpromenad med mig som ledare. Det var ett härligt gäng som slöt upp och vi tränade det mesta som en hund/hundägare kan behöva i vardagen.

Daniel var också med denna dag. Han höll i kantarellsök inne och utanför butiken. Det var många hundar som fick testa den ädla konsten "söka efter skogens guld" med varierande resultat. Om intresset är stort kommer vi/Bonizas Hundskola starta upp en kantarellsök i Eslöv.

Som avslutning på dagen fick Klinga göra en ny bekantskap. Butiken hade precis fått in ett gäng härligt tama och så underbart söta kaninungar. Skulle utan tvekan kunna ta denna lilla goding med mig hem. Klingas intresse var dock inte lika stort som mitt, kaninen bara satt stilla i min famn... släpp ner den så jag får jaga! verkade hon tänka.

Trodde valparna skulle vara helt slut när de kom hem men tji fick jag... Här var det full rulle resten av eftermiddagen.

Det var en bra dag den där trevliga lördagen. En bra dag där det skapades nya kontakter för både oss och hundarna.

 

Idag är det söndag och inte vilken söndag som helst. Idag är det dags för valpbeskrivning. Klockan 10.00 kör vi igång. Hur det gick? Det får du veta i bloggen i morgon bitti.

 

Önskar dig en trevlig söndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0