Träningskväll

Torsdagen började som alla andra mornar. Städning, hundpromenad och frukost. Resten av dagen blev inte som alla andra dagar.

När jag vaknar på morgonen är det bara till att släppa ut de vuxna hundarna på gården och stoppa fötterna i ett par foppatofflor. Valparna åker ut i trädgårdsinhägnaden tillsammans med frukosten och jag fattar tag i golvmoppen. Köket ser ut som en stor toalett efter nattens alla kisspölar och bajskorvar. Synd inte valpar föds rumsrena :-D

 

När städningen är klar går jag morgonpromenad med de vuxna hundarna och serverar sen de frukosten, den hett efterlängtade frukosten. Våra hundar äter oftast sin mat med god aptit - Pure Natural Adult + Musch köttbullar.

Valparna, som blir hela 5 veckor i morgon, äter också med mycket god aptit. Än så länge får de uppblött torrfoder blandat med 2 Muschbullar 4 gånger/dag. En och annan gång om dagen diar de mamma mellan målen. Fick precis mail om att min beställning av valppaket från Musch gått igenom och att det nu är postat.

 

Du milde vad tiden springer iväg. Snart är den här valpperioden över. Känns som om valparna föddes igår. Jag hinner inte med! Nu är det bara 3 veckor kvar som jag får vara tillsammans med det här goa gänget.

Under eftermiddagen fick Hermione besök av sin familj. Fick veta något väldigt häftigt... Valpkullen heter Lightschaps Magic och husse är Mr Matematic Magic! Jag fick lära mig lite trollkonster igår som jag ska träna upp mig på :-) Så himla häftigt!!! Jag blev så imponerad. Han bad Adam säga ett tvåsiffrigt tal och multiplicera det med annat tvåsiffrigt tal. Tog ca 10 sek så sa Mr Matematic svaret. Adam hann knappt knappa in det på miniräknaren. Hur i hela fridens namn??? Jag som inte ens kan gångertabellen. Vill man ha lite uppträdande på en fest, barnkalas o dyl med trolleri mm vet jag var man kan hitta detta. Helt klart är han välkommen hit på nästa kennelträff. Tyvärr var han redan upptagen i morgon.

Det blev kväll och det blev dags att packa träningsväskan och fixa till lite hundar, India, Frigg och Stella var de lyckliga som fick följa med. Min klädstil är väl inte speciellt träningsvänlig men det var så varmt och jag hade kolapsat av värmeslag om jag hade mina vanliga träningskläder på mig. Kläder efter väder heter det.

 

Det märks att både jag och hundarna var ringrostiga med att vara med på kurser. Speciellt India som började med att skälla ut allt och alla under första kvarten. Hon är lätt att bryta men hon behövde brytas titt som tätt men som hon jobbade sen! Vi tränade massor av kontakt och följsamhet, lite aktivering och platsliggning. Vi ska minsann börja tävla hon och jag. Nu ska det minsann tränas lite varje dag. När vi kom hem var vi båda så trötta och så nöjda.

 

Daniel tränade med Frigg och Stella. Jag tog också Stella lite när India behövde paus. Alla 3 var så duktiga och jag längtar redan till nästa torsdag då träningen hålls i Tygelsjö. Jag hoppas jag har tid att vara med och möjlighet.

En mycket aktiv helg står för mina fötter så nu har jag inte tid att sitta här vid datorn längre. Frukosten ska plockas in och sen ska jag handla, städa mm. I morgon är det kennelträff och det kommer hit MASSOR av Lightschapshundar som ska få busa loss på stora tomten och hussar och mattar som ska mumsa på god gulaschsoppa. Dessutom är det först utställning och jag håller allt jag kan hålla för att det går bra för Stella med handler Sofia samt alla andra Lightschappare som ska ställas ut.

 

Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0