Egen identitet.

Var lite orolig för hur jag skulle få till valparnas registrering hos SKK med tanke på att de har en utländsk pappa. Massor av papper ska skickas in på hanen.

Regnr/TävlingslicensnrNamnTatuering/tång-IDChip-nrKönRas

SE47657/2016Lightschaps Magic Narcissa  T
Schapendoes
SE47651/2016 Lightschaps Magic Severus     H schapendoes SE47652/2016 Lightschaps Magic Fudge     H schapendoes SE47653/2016 Lightschaps Magic Fang     H schapendoes SE47654/2016 Lightschaps Magic Lavender     T schapendoes SE47655/2016 Lightschaps Magic Petunia     T schapendoes SE47656/2016 Lightschaps Magic Lily     T schapendoes

Men jag fick till det så nu har varje Magiska valp sin egen identitet och registreringsnummer. Härligt. Nu kan jag beställa valppaket från Mush också. Igår kom filtarna från Royal Canin och det bör ha gått ut mail till alla valpköparna för bekräftelse. När man gjort sin bekräftelse får man hem rabattcheck som man tar med sig till djuraffären för att plocka ut en säck foder och en "valphink".

Gårdagen började väldigt bra. Jag vaknade med god känsla i kroppen, annat än vad jag gjorde denna morgon. Åt frukost, promenerade hundar, matade hundar mm. Skulle gå på toa och DET GICK INTE ATT SPOLA! Det kom inte ett uns vatten. Kollade kranen och samma sak där. Säg inte att pumpen gått sönder igen... panik! Ringde D och han lugnade mig med att han trodde att det nog bara var så att vattnet tagit slut i brunnen. Ja, det är faktiskt ingen fara för vi har ytterligare en brunn, en djupborrad brunn, som vi kan pumpa upp vatten ifrån till vår vattenbrunn. Så jag fixade det och vi fick tillbaka vatten i huset. Dock kan vi inte dricka det ännu då det står ganska still i den djupborrade brunnen, så vattnet smakar och luktar lite konstigt. Någon dag till så är vattnet fullt användbart. Men dagen började lugnt och blev en stund av kaos.

Igår eftermiddag hade vi valpbesök. Det var Dobby som fick besök av sin husse och matte. Denna goa pojken som såååå länge längtat efter en hund och nu har fått sin högsta önskan uppfylld. Det svämmar över i mitt hjärta när jag ser hans kärlek till sin lilla hundvalp.

På kvällen fick vi ytterligare ett valpköparbesök, lilla Luna som skulle studeras och  hon charmade familjen till ett ja. Lilla fina Luna ska alltså flytta till Kvibille om ett par veckor. Där ska hon bo tillsammans med husse, matte och fina Dahlia som också är en Schapendoes.

 

Medan vi satt där och pratade hund satt jag och D och myste med vars en av de svarta småtjejerna.

Valparna har utvecklats otroligt mycket från i lördags till igår (onsdag). I helgen höll de sig till filten och canvasburen, igår fick jag jaga de runt halva trädgården. Nyfikenheten har vaknat och allt i omgivningen ska man smaka och känna på. Allt ska man klättra på och krypa under. Dessutom har de blivit så otroligt kelna och sällskapssjuka. Där jag är, där vill valparna vara, så vara utomhus på egen hand är ingen hit vilket de högljutt talar om. Mamma Klinga bryr sig inte så mycket om valparna längre. De får en dos mjölk någon gång under dagen men annars håller hon sig helst undan. Nu är de hundar, i helgen var de bebisar...

Jag lovade att ta en bild på den nyrakade Chia men den jag fick till igår blev inte så bra. Ska försöka hinna ta en ny idag.

Ikväll håller Bonizas Hundskola sin öppen träning i Lund, så ikväll står det hundträning på min aktivitetslista. Kanske följer D också med och då får hela härliga hundgänget hänga på. Ska bli så kul. Bor du i närheten och inte har något för dig, dyk upp vet jag!

http://www.bonizashundskola.com/kurser/%C3%B6ppen-tr%C3%A4ning/

Dags att plocka in frukosten och ta tag i disk, tvätt och annat som hör till. Stella blev inte kammad igår så det har första prioritet idag.

 

Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0