En sagolik morgon och evig väntan.

Jag har alltid varit lite smågalen i allt som har med datorer att göra, i alla fall sen persondatorn gjorde inträde i det mänskliga livet. Min första dator inskaffade jag efter att en telefonförsäljare ringde mig och erbjöd ett paket om datorkurs + dator + skärm + matrisskrivare för 25000 kr.

Jag gick min utbildning som var på distans och jag gick ytterligare en utbildning, att kunna skicka mail. Tänk att man fick gå utbildning för detta :-) Jag lärde mig hur man gjorde men jag hade ingen att skicka mail till. Det var nästan bara jag i min vänkrets som hade egen dator i hemmet och inga företag använde mail eller hemsidor. Detta var år 1993. Efter ett tag skaffade grannfrun samma paket och vi mailade till varandra istället för att ta våra vanliga samtal "över häcken". Det var tider det :-D Jag gjorde också en hemsida för familjen, hade varit kul att hitta den. Får nog söka en dag då jag har tid.

 

Denna dator byttes ut mot ny efter några år, som i sin tur byttes ut mot ny, vilket blev bärbar och som jag sedemera har hållit mig till.

 

Intresset för datorer stannar dock inte vid datorer, jag har även stort intresse för mobiltelefoner. Nu går jag här och väntar på min nya mobil som ska anlända på fredag, lanseras i Sverige på fredag. För ca 1 vecka sedan fick jag veta att tillverkaren har dragit tillbaka telefonerna då de kan fatta eld vid laddning. Så himla frustrerande. Inte kan någon heller säga när nu mobilerna kommer släppas. I går hörde jag något om oktober... du milde, det är ju en evighet dit! Jag vill ha min nya mobil med superkamera på fredag som jag blev lovad vid förhandsbeställningen. Jag vill inte vänta till oktober! Jag vill ju ha den till lördag då det är utställning och kennelträff. Varför ska man ha intresse för såna här prylar?

Denna morgon var en helt sagolik morgon. Älskar att promenera med hundarna i dimma då solen är på väg att försöka få bort den. Allt är så vackert. Nu skiner solen och enligt prognos ska det bli en härlig sommardag.

Klinga är inte längre så intresserad av att dia sina små. Numera äter de mat 4 gånger/dag men då och då vill de ha en slurk mjölk. Varje natt får jag gå upp 1 gång och se till så hon går in till valparna. Hon behöver tömma sina juver och de behöver ännu ha ett nattmål. Inte ofta hon går in till dem frivilligt.

 

Efter maten är det full rulle med bus och lek. Denna stund är dock inte så lång åt gången men den är helt underbar.

Väggen i bakgrunden är inte så vacker men det är faktiskt ett valpmästarverk :-) En morgon när jag kom ner i köket hade valpkullen gjort den helt nytapetserade väggen så här vacker. När denna valpkull har flyttat ut kommer väggen kläs med panel. Nu är det inte lönt.

Valparna börjar gilla mer och mer att vara utomhus. Där kan de röra sig fritt och favoritleken just nu är att försöka skälla (vilket de börjar bli riktigt bra på) samt att springa (vilket de är mindre bra på).

Idag är registreringsansökan inskickad till SKK. Jag har också beställt filtpaket mm från Royal Canin (du som valpköpare får ett mail som du måste bekräfta, sen får du hem rabattkuponger på mat samt ditt valppaket som du hämtar ut i vilken zoohandel som helst. Så fort valparna är registrerade hos SKK kommer jag även beställa valppaket från MUSH

Valparna får uppblött valpfoder utblandat med 1 köttbulle från Mush.

 

Jag har också beställt sele och koppel till varje valp och jag hoppas innerligt att jag hinner få det innan valparna flyttar.

Så lite av dagens "att göra" är nu avklarat. Nu ska jag ta tag i hemmet med lite tvätt o dyl. Kvällen består utav hundkurs i Tygelsjö (fortsättning 1 + 2). Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0