Engelsktalande helg med fotohjälp.

Efter att pratat engelska i stort sett hela dagarna, fredag-söndag, så var det svårt att vända om och börja prata svenska igen. D och jag tog en Danmarkstur och vem vi än skulle prata med så gjorde vi detta på engelska. Vi skrattade gott åt varandra titt som tätt. Varför har vi pratat engelska?

I fredags eftermiddag tog jag bilen över Öresund för att hämta upp en ganska nyfunnen och underbar vän - Miriam Zegers från Holland. Miriam äger Joey, som är pappa till våra fina HarryPottrar, och hon ville träffa hans avkommor samt utse en egen lite tik som så småningom ska flytta hem till familjen.

 

Då Miriam inte pratar svenska fick vi så klart använda oss av engelska. Var lite ringrostig i början men allt eftersom tiden gick lossnade det mer och mer. Som sagt, igår när vi lämnade av Miriam på Kastrups flygplats för hemfärd fortsatte englskan forsa ur min och D munnar. Så otroligt svårt att vända om till svenska igen.

Vi har haft en helt underbar helg tillsammans och i lördags hjälptes vi åt med att ta massor av foto på valparna, väga samt avmaska. Bilderna ser du på var valps hemsida samt vikt.

Vilken utveckling det skett hos valparna under sista veckan. Tänderna har kommit fram och de kan bita ganska hårt nu. De leker och busar för fullt med varandra, skäller, skuttar och göra sina försöka till att springa. Nu har jag fått utöka deras område till hela köket, dock är de i sin "fålla" under natten så jag kan sova i lugn och ro. De får nu uppblött torrfoder (Royal Canin Starter) uppblandat med en bulle från Mush färskfoder. De äter med otroligt god aptit. 3 gånger/dag är vi nu uppe i. Klinga diar fortfarande lite då och då men nog mest för att det trycker på. Valparna visar sig mindre och mindre beroende av mamma Klinga och mer och mer beroende av mig. När de hör min röst vifta de glatt på svansarna och kommer lufsande fram till mina fötter. Mina små godingar <3

Veckan ser ganska lugn ut i kalendern men på lördag är det årets stora dag!

Kennelträff 2016

Ja, det är dags för den årliga kennelträffen på Lightschaps Kennel. Vi startar igång dagen med utställning på Eslövs Flygfält, Eslövs Dogshow 2016. Här ska Stella ställas ut med hjälp av min duktiga handler. En hel hög Lightschappare kommer göra samma sak så kameran ska få gå varm!

 

Efter utställningen, tror runt 14-tiden, drar vi alla hem till oss på Ljushem 3, Eslöv, där hundarna ska få leka loss samt träna lite nosaktivering mm. När det börjar suga i tarmen plockar vi fram den hemmagjorda gulaschsoppan med dryck och tillbehör som serveras till självkostnadspris om 50 kr/person, vilket kan swishas till 070-8922307.

 

Har du glömt att anmäla dig/er? Ingen fara, det är inte försent förrän träffen har varit.

Under tiden vi roar oss på kennelträffen är kanske mina underbara ständiga valpvakter, moder och fader, just valpvakter.

Avslutar dagen med lite fler bilder och då på våra vuxna hundar samt underbara LS Litore "Daiki" som var på besök hos oss under helgen. Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0