Jag ska bara... säger Alfons Åberg.

Eller var det Alfons pappa som hela tiden skulle "jag ska bara"?  Jag skulle verkligen kunna vara släkt med Åberg. "Jag ska bara" är ett uttryck som jag använder mig av väldigt ofta. Jag ska göra det, men jag ska bara... Jag ska göra datt, men jag ska bara. På så sätt blir inget som jag planerat att göra gjort. Idag, denna ensamma måndag, ska allt som jag tänkt skulle göras under den gångna helgen bli gjort.

  • I helgen klippte jag klorna på ca hälften av valparna samt på några av de vuxna hundarna. Idag ska klorna bli klippta på resten av valparna och resten av det vuxna gänget.
  • Idag ska valparna flytta från sin ganska olägliga (ur människosynpunkt) hörna till en bättre hörna så vi kan passera utan att störa och gå sicksack.
  • Idag ska valparna få smaka sin första portion getmjölk.
  • Idag ska valparna vägas.
  • Idag ska valparna fotograferas. Dags för 3-veckorsbilder. Då ingen hade tid att hjälpa mig i helgen får jag försöka lösa det på egen hand, denna ensamma måndag.
  • Idag ska jag bädda nytt i våra sängar. Bara synd att det inte är något "utetvätthängarväder" denna måndag.
  • Och det tråkigaste av det tråkigaste - idag ska jag betala räkningarna!
  • Denna ensamma måndag avslutas med en härlig valpkurs hemmavid.

Hela fredagen och lördagen tillbringade valparna utomhus. Det var så varmt och skönt väder. De hade sin bur och en stor filt i skuggan och mamma Klinga njöt för fullt av att slippa gå in för att mata, alla andra var ju utomhus och då ville inte hon ligga ensam inomhus. Klinga vill alltid vara där jag är, liksom resten av flocken.

 

Valparna växer så det knakar. Så fort frukosten är avklarad ska jag plocka fram vågen... oj, då var jag där igen... Jag ska bara... :-) Tror alla ligger över kilot nu. Ska bli spännande.

Det var helt underbart väder fredag och lördag. Igår, söndag, var det inte lika fint väder men för mig hade även detta väder sin tjusning. Jag älskar oväder :-D Det är så spännande när det händer saker (bara det inte händer något obehagligt). Härligt att sitta där i uterummet och höra smattret mot taket, så högt att man nästan inte hör vad man själv tänker. Så härligt att se hur blixtarna lyser upp den mörkgrå himlen och höra åskan mullra. Ja, så såg hela gårdagen ut i stort sett. På morgonen fick jag ett ryck, jag ville åka till IKEA. Sagt och gjort. Hem kom jag med lite växter samt ett rullbord.

Kolla vilken ordning jag nu har på alla hundarnas kammar, borstar, klotång, saxar mm, ja allt som hör omvårdnad och pälsvård till. Nu blir det en fröjd att hålla dem tovfria.

Jag glömde en sak som jag hoppas hinna med under denna måndag. Registreringsansökan till SKK ska skickas in. Ja, jag har bestämt vem som ska heta vad i stamtavlan med det håller jag hemligt ett dygn till. Däremot kan jag avslöja att namnet i stamtavlan börjar med LIGHTSCHAPS MAGIC ...

 

Fint va? Magic för hela Harry Potter är magisk...

 

Nä, tiden går. Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0